Головна Коротко Про подання звітності за 2012 рік

Про подання звітності за 2012 рік

 Управління Пенсійного фонду України в Буському районі звертається до всіх фізичних осіб-підприємців Буського району з нагадуванням про те, що з 1 січня 2013 року розпочалося подання звітності за 2012 звітний рік.

Постановою правління Пенсійного фонду України №24-1 від 10.12.2012 року внесено зміни до Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – Порядок), згідно яких фізичні особи-підприємці, у тому числі ті, які обрали спрощену систему оподаткування, формують та подають до органів Пенсійного фонду звіт самі за себе один раз на рік до 10 лютого року, наступного за звітним періодом. Звіт подається за формою згідно з додатком 5 до цього Порядку.

Фізичні особи-підприємці, які забезпечують себе роботою самостійно – займаються незалежною професійною діяльністю та отримують дохід безпосередньо від цієї діяльності, за умови, що такі особи не є найманими працівниками чи підприємцями, самі за себе формують та подають до органів Пенсійного фонду України звіт один раз на рік до 1 травня року, наступного за звітним періодом.

Отже, до 10 лютого 2013 року фізичні особи-підприємці, незалежно від того, чи ведуть вони підприємницьку діяльність, зобов’язані подати до територіального органу Пенсійного фонду України за місцем реєстрації (проживання) звіт за 2012 звітний рік.

Оскільки суттєво скорочено граничний термін подання звітності, звертаємося до вас з проханням не відкладати подання звіту, адже одночасно із річною звітністю працівники управління Пенсійного фонду України в Буському районі здійснюють прийом місячної звітності, а це може призвести до створення черг та незручностей під час прийняття звітності. 

Для зручності ви можете скористатися можливістю подання звітності до Пенсійного фонду України в електронній формі з використанням ЕЦП. 

Попереджаємо, що в разі неподання чи несвоєчасного подання зазначеного звіту застосовується фінансова санкція у розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170 грн). 

З консультативних питань щодо подачі звітності звертайтеся за адресою: м.Буськ, вул. Львівська 75, відділ персоніфікованого обліку, інформаційних систем та мереж або за номерами: 2-17-82 та 2-35-97.

Людмила  ВОЛОШИН, начальник відділу персоніфікованого обліку, інформаційних систем та мереж управління ПФУ в Буському районі