Головна Культура 1-3 червня у Львівському Палаці мистецтв – День відкритих дверей

1-3 червня у Львівському Палаці мистецтв – День відкритих дверей

Палац мистецтв долучається до Міжнародного святкування дня захисту дітей у Львові. Три дні в залах, галереї та терасі триватимуть урочистості, виступи дитячих та дорослих співаків, танцювальних колективів, майстер-класи.

1 червня об 11:30 стартує свято дитячої творчості. Відбудеться нагородження переможців Міжнародного конкурсу дитячоїтворчості «Золотий мольберт». З 14:30 і до вечора працюватимуть різноманітні майстерні, триватимуть майстер-класи та флеш-моби. Зокрема, майстерні: іконопису Левка Скопа, олійногоживопису Левка Микитича, акварельного живопису Ольги Клочко, мультиплікації та інші. Майстер-класи: з паперової пластики, з гончарства, виготовлення етноляльки, живопису на шклі, народної ікони.

2 червня о 14:00 Львівський академічний обласний театр ляльок проведе виставу «Витівки Лиса Микити» на терасі перед Палацоммистецтв. Вхід вільний. Творчий колектив Львівського коледжу культури і мистецтв покаже свою насичену програму: танцювальні і вокальні виступи, читання поезій, театральні постановки та обрядові дійства.

3 червня о 12:00 розпочнеться офіційна частина Дня відкритих дверей.

На першому поверсі опівдні відкриють виставку для дітей та дорослих «Інший світ». Арт-майстерня передбачає дивовижну виставку ЗD інсталяцій, «Планетарій», «Наукову лабораторію», галерею «Кривих дзеркал» та «Оптичних ілюзій».

О 14:00 відбудеться урочисте підписання Меморандуму про співпрацюіз представниками дипломатичного корпусу. Також буде розпочата співпраця із творчою інтелігенцією, громадськими та молодіжними організаціями. Метою підписання документа є налагодження міжнаціональних культурних взаємовідносин, обмін досвідом із такими країнами як Польща, Чехія, Австрія, тощо. Водночас Львівський Палац мистецтв стане основним культурним простором для проведення різноманітних мистецьких заходів за участі представників громадськості і культурних діячів.

З 12:00 і до 20:00 в галереї та на терасі пройдуть виступи дитячих солістів, танцюристів та дефіле міні-моделей із Дитячої модельної агенції «Caramel». О 14:00 стартують майстер-класи від Львівського вищого професійного художнього училища: «Вітражні ангели», флористики «Створення віночків із живих квітів» та «Художній розпис по склу».

О 16:30 відбудеться офіційне вручення відзнак дітям-конкурсантам у конференц-залі. О 18:30 на вуличній сцені розпочнеться концертна програма зірок естради. Виступатимуть: Анна Чорна, Богдан Тарадада, Анна Ласкар, Шоу-балет «БіліВітрила», Борислава Білоцерківська, Софія Федина, Роман Ковальчук, шоу-балет «Білі Вітрила», Каріна Плай і Слава Сінчук, Ірена, Андрій Залізко та інші.