Головна Культура Ансамблю народного танцю “Нові зірки” з Буська – 10 років

Ансамблю народного танцю “Нові зірки” з Буська – 10 років

У неділю, перший день літа, у приміщенні районного Народного дому пройшла мистецька феєрія, присвячена Міжнародному дню захисту дітей та святкування 10 річниці творчої діяльності. Впродовж двох годин три групи зразкового ансамблю народного танцю "Нові зірки" дарували святковий настрій усім присутнім в залі, яких, незважаючи на дощову погоду, було чимало.

У 1994 році на творчому небосхилі лелечого краю з'явилися маленькі зірочки, які згодом переросли у велике яскраве сузір'я – Зразковий ансамбль народного танцю "Нові зірки" (керівник Мар'яна Зеленська). Кажуть, 10 років – ще досить юний вік, та для зразкового ансамблю це достатньо зрілий період, впродовж якого він дарує своє мистецтво людям та виборює перші місця на найпрестижніших конкурсах. За час його існування утворився чудовий, дружній та творчий колектив з широким репертуаром та жанровим розмаїттям танцювальних композицій.

Запальні мелодії, стрімкі та плавні рухи, вишукані костюми милували глядацьке око. Юні, неперевершені танцюристи занурили присутніх в атмосферу колоритного дійства. Зокрема, зі сцени лунали пісні відомих надбужанській аудиторії юних співачок Єви Огороднік та Юлії Сави; Вікторія Зеленська (середня донька Мар'яни Зеленськоі) продемонструвала елементи бойового гопаку, а неймовірної легкості та грайливості додали концерту діти з наймолодшої групи "Малятко" (до речі, наймолодшій учасниці 3 рочки). Дитячі посмішки та світла енергія, яку вони випромінювали, не залишили байдужим нікого.

Завершилося святкування новою композицією "Сплюндрована Україна" (постановка М.Зеленськоі). В ту мить, спостерігаючи за хореографічним дійством, практично у всіх присутніх на очах бриніли сльози. Як останній акорд дійства – під музичний супровід вийшли усі учасники концерту.

Який день народження без подарунків! Тут їх було багато, хоча для танцюристів немає більшої нагороди, аніж бачити вдячність і захоплення в очах свого глядача. Скарбничку подарунків "Нових зірок" зі щирими словами вдячності поповнили керівник районного відділу культури та туризму Людмила Ціхоцька, керівник районного Народного дому Панна Гру-шицька, президент "Міні-Міс та Міні-Містер світу" Володимир Желізний, доцент кафедри хореографії ЛНУ ім. Івана Франка Тарас Шіт та батьки учасників танцювального шоу.

Інна ПАЛАМАР