Головна Культура Артисти Тернопільської філармонії вперше бущанам дарують своє мистецтво

Артисти Тернопільської філармонії вперше бущанам дарують своє мистецтво

З такою благодійною концертною програмою приїхали до нас артисти Тернопільської філармонії, які не вперше дарують своє мистецтво бущанам і з кожним візитом вражають своєю високою майстерністю.

Цього разу тернопільчани подарували неперевершене мистецтво класичної музики камерного оркестру під керівництвом Юрія Кульчицького. Особливо скорботно й величаво звучала "Мелодія" М.Скорика, мелодійним співом чарувало тріо "Солов'ї Галичини". Лауреат міжнародних та всеукраїнських конкурсів Ігор Гаврилюк полонив своїм неперевершеним голосом та виконанням відомої народної пісні "Ой, ти, дівчино, з горіха зерня", Заслужений артист України Левко Корженевський підносив український дух, бо пісні були справді патріотичні, козацькі.

Концертну програму присвятили героям, які полягли за волю України. Благодійну акцію розпочав гурт із с.Яблунівка (керівник -директор Народного дому Андрій Бабій). Зворушливо прозвучали "Пливе кача", а також авторська пісня у виконанні гурту "Ой, на горі стоїть хата". Спів яблунівських аматорів полонив серця глядачів. Душевно виконав авторський твір "Пам'ятаймо їхні імена" сімейний дует – Ганна і Мар'яна Грушицькі (на знімку).

Коли ж у тиші, мов набат, пролунало: "В Україні не стихає дзвін в пам'ять тих, що йшли на смертний бій…", глядачі, затамувавши подих, згадували цю страшну трагедію, яка надвисла над нашою ненькою Україною. Скільки відданих патріотів поклали голови за волю України!

Актуально і величаво прозвучали слова Т.ГШевченка з поеми "І мертвим, і живим", ".Обніміться ж, брати мої, молю вас, благаю.", який майстерно прочитав ведучий програми, актор Тернопільського драматичного театру.

Директор РНД Ганна Гру-шицька, яка стала ініціатором заходу, подякувала артистам за благодійну програму, а всім присутнім за підтримку наших земляків, які воюють на Сході, захищаючи нашу Україну. Кошти, зібрані для українських військових, передали ГО «Майдан Бу-ського району». За них придбають засоби захисту, які зможуть врятувати не одне життя.

Христина ГАРАСИМА