Головна Культура Бійці 93-ї бригади ще досі не отримали учасника бойових дій від київських...

Бійці 93-ї бригади ще досі не отримали учасника бойових дій від київських чиновників

Українські бійці 93-ї бригади, які дислокуються в Опитному, скаржаться журналістам на те, що їм ще досі не дали учасника бойових дій. Це й підтверджує голова громадської організації «Юридична сотня» Леся Василенко: «У 93-й бригаді, лише третина бійців отримала цей статус. Чимало військових частин і далі перебувають в зоні АТО, і по них ще не оформлені документи». Але чому йде зволікання? Хто в цьому винен ? І хто повинен нести за це покарання?

     Самі бійці розповіли журналіста ЗМІ, що їх просто напросто розводять. Через декілька тижнів бійці будуть демобілозованими, а ще досі не отримали від держави основний документ. Чому? Згідно чинного законодавства командир військового підрозділу після перебування військовослужбовця в зоні АТО в 30-денний термін мав надати його документи на міжвідомчу комісію. Однак, як стверджують бійці, вони ще досі не отримали посвідчення, які мали отримати ще як мінімум півроку тому.
     Журналісти «Буського порталу» спробували зателефонувати до прес-секретаря 93-ї бригади, однак той на телефонні дзвінки не відповідає. Натомість бійці кажуть, що якщо до кінця терміну їхньої служби не буде видано документів, вони готові зі зброєю зайти у київські кабінети чиновників.