Головна Культура Буський район відзначає День вишиванки

Буський район відзначає День вишиванки

Сьогодні, 19 травня, Бущина відзначає День вишиванки – всеукраїнське свято, яке сприяє збереженню народних традицій щодо створення та носіння етнічного вишитого одягу.

Працівники районної державної адміністрації, установ та організацій району долучилися до святкування та прийшли на роботу в українському національному вбранні.
  Близько полудня колективи працівників, що працюють в адмінбудинку, на чолі з головою РДА Петром Морозом та головою районної ради Богданом Гловою вийшли на подвір’я держустанови, де разом з податківцями, бібліотекарями, працівниками культури району, головами сільських рад розгорнули двадцяти метровий рушник, який майстрині кожної з місцевих рад виготовили та зшили до 20-річниці Незалежності України. З тих пір рушник став оберегом району та щоразу присутній на багатьох акціях як у Буському районі, так і за його межами.
  Нагадаємо, що 19 травня – це не постійна дата свята. Постійною є третій четвер травня. Цей день спеціально не закріплюється за однією датою, щоби вона якогось року не припала на вихідний день. Адже суть саме у тому, щоб одягнути вишиванку всім селом, чи містом, аби показати свою єдність і солідарність з усім своїм народом.