Головна Культура Гірчить Чорнобиль крізь роки – так називалась година скорботи у Кізлівській школі

Гірчить Чорнобиль крізь роки – так називалась година скорботи у Кізлівській школі

Чорнобильська катастрофа – трагічний урок для всього людства. Проходять роки, та біль Чорнобильської катастрофи ніколи не зітреться з людської історії, не згасне у віках.

Чорнобиль дав нам кілька моральних уроків трагедії: 1-й урок — безвідповідальності(ми не були готові до такої аварії ні морально, ні технічно), 2-й урок — милосердя (всі люди відгукнулись на біду, прийшовши чорнобильцям на допомогу), 3-й урок — патріотизму (ми мусимо завжди пам’ятати про подвиг пожежників, щоб у потрібну хвилину стати на захист, прийняти правильне рішення, насамперед думати про тих, хто нас оточує, а не про себе).

Цій трагічній події в історії нашої держави у Кізлівській ЗОШ І-ІІ ст. під керівництвом вчителя географії Дяків О.Б. було проведено годину скорботи «Гірчить Чорнобиль крізь роки». Учні розповідали про ту страшну ніч, про перших ліквідаторів, про сьогоденне і майбутнє відлуння тієї жахливої трагедії Наша пам’ять і пам’ять багатьох наступних поколінь знову і знову буде повертатися до трагічних квітневих днів 1986 року, коли ядерна смерть загрожувала всьому живому і неживому. Тож запалімо поминальну свічку — свічку надії. Хай полум’я свічок у наших душах зіллється в одне полум’я віри.

Гірчить Чорнобиль крізь роки