Головна Культура Львівщина готується вшанувати пам’ять автора Державного Гімну

Львівщина готується вшанувати пам’ять автора Державного Гімну

Львівщина готує остаточний план заходів з відзначення 200-літнього ювілею від дня народження о. Михайла Вербицького та 150-річчя з часу першого публічного виконання Державного гімну України. Урочисті заходи розпочнуться 28 лютого і триватимуть впродовж усього 2015 року, повідомила прес-служба Львівської облради.

Зокрема, у суботу, 28 лютого, чисельна делегація зі Львівщини візьме участь в урочистостях у с. Явірник Руський (Перемишльський повіт, Підкарпатське воєводство, Республіка Польща), де відбудеться відкриття меморіальної таблиці на дзвіниці храму, в якому парохував о. Михайло Вербицький. Також 4 березня громадськість Львівщини та керівництво області вшанують о. Вербицького на його могилі в с. Млини та долучаться до урочистих заходів, які проходитимуть в м. Перемишль (Підкарпатське воєводство, Республіка Польща).

Окрім того, 6 березня у Львівському національному академічному театрі опери та балету ім. С. Крушельницької відбудеться урочиста академія з нагоди 200-річчя від дня народження о. Михайла Вербицького.

У вівторок, 10 березня, в день 150-ліття першого публічного виконання Державного Гімну України заплановано провести масове виконання українського славня у всіх куточках Львівської області. Всенародне виконання гімну України повинне розпочатись о 12 год.

Також оргкомітет з відзначення 200-річчя від дня о. Михайла Вербицького з нагоди ювілею планує провести низку заходів у закладах області: тематичні мистецькі виставки, фотовиставки, конференції, «круглі столи», вечори пам’яті, концерти, лекції у закладах освіти, урочисті літургії у храмах.

Нагадаємо, що 17 лютого цього року на другому пленарному засіданні ХХХІІІ сесії Львівської обласної ради депутати проголосили 2015 рік на Львівщині Роком отця Михайла Вербицького.