Головна Культура Музей-заповідник “Олеський замок” відсвяткував ювілей

Музей-заповідник “Олеський замок” відсвяткував ювілей

Сьогодні, 21 грудня, Музей-заповідник "Олеський замок" відсвяткував свій ювілей. 40 років тому один із найдавніших в Україні замків відновили та відкрили як відділ Львівської національної галереї мистецтв. До нового життя в якості музею його повернув Герой України, багатолітній директор галереї мистецтв Борис Возницький.

 

    З цієї нагоди в приміщенні Олеського замку відбулася урочиста академія та презентація наукового збірника, присвяченого 40-річчю Музею-заповідника. 

   На святкування завітав голова Львівської ОДА Олег Синютка, в.о. директора Львівської галереї мистецтв Лариса Возницька-Разінкова, представники Міністерства культури України, голова Буської РДА Петро Мороз і голова Буської райради Богдан Глова.

    Гості мали змогу побачити виставки фотографій «Хроніка відродження замку. Фотоматеріали з архіву Бориса Возницького» та виставки «Фарфор і фаянс в інтер’єрі ХVІІІ-поч.ХХ ст. зі збірки Олеського замку».

   Напроти Олеського замку маємо монастир, який нині Галерея використовує як фондосховище. Усі присутні гості мали унікальну нагоду побувати та побачити неоціненні експонати. За це окрема подяка головній хранительці музею-заповідника «Олеський замкок» Тетяні Сабодаш, яка провела фахову екскурсію.

Знімки Романа МАТВІЮКА, /Буський медіа-портал/