Головна Культура На Львівщині почали ремонтувати проблемну дорогу

На Львівщині почали ремонтувати проблемну дорогу

Ще у 2013 році півсотні балучинців перекривали місцеву дорогу, що сполучає траси Львів-Київ і Львів-Тернопіль, вимагаючи відремонтувати автошлях.  Ця дорога, гiрко жартували селяни, радше напрямок, а не автошлях, який мав би бути у цивiлiзованiй країнi. Через 50-тонні фури, якими аграрії перевозять вирощені буряки, дорога перетворювалась на суцільне бездоріжжя.

   Відтак ані в Службі автомобільних доріг, ані у Львівському облавтодорі тоді коментувати ситуацію журналістам відмовлялися. Мовляв, усе керівництво зараз на виїздах – вивчає засніжені дороги (грудень 2013 року). Лише повідомили: список доріг, які ремонтуватимуть у 2014 році, отримають від Укравтодору на початку наступного року. Чи потрапить до нього балучинська дорога, їм невідомо. 
  З того часу і донині минуло більше 2,5 роки. Водії маршруток, щоб зберегти свої автобуси, часто не їздили у Балучин. Тож, не дивно, що людям уривався терпець і вони погрожували повністю перекрити трасу.
  15 квітня 2016 року на засіданні комісії з питань дорожнього господарства, інфраструктури Львівської обласної ради було підтримано пропозицію депутата Львівської обласної ради Петра Жукровського про виділення з державного бюджету коштів на дорогу Т-14-06 Рівне –Млинів-Берестечко (Красне-Русилів-Балучин) у сумі 7 мільйонів гривень. І от, нещодавно ж ремонтні роботи на дорозі у Балучині розпочалися.
    Як повідомив Буський портал депутат Львівської обласної ради, член комісії з питань дорожнього господарства Петро Жукровський, незабаром у Балучині дорога з ямами протяжністю 1,4 км отримає новий вигляд. Шляховики розпочали роботи з фрезерування зношеного покриття для подальшого асфальтування.
    «Ми задоволені, що нарешті дочекалися ремонту дороги і надіємось, що роботи проведуть швидко і якісно», – каже місцева мешканка.
   Відтак і депутат обласної ради спільно із громадою стежитимуть за ходом ремонту. У подальшому планується ремонт дороги у селищі Красне.
 Роман МАТВІЮК
/Буський медіа портал/