Головна Культура На Львівщині журналіст довів бездіяльність селищного голови

На Львівщині журналіст довів бездіяльність селищного голови

  Вчора, у селищі Красне, біля газетного кіоску, через нічну негоду впало велике дерево на пішохідну частину дороги. Здавалося, нічого серйозного. Однак вся пішохідна частина була перекритою для мешканців, які були змушені обходити через парк, де в цей час на висоті звисало ще одне аварійне дерево, що в будь-якій миті могло впасти на голову людині, чи на сам кіоск. Про проблему телефонним дзвінком журналіста «Буського порталу» повідомили місцеві мешканці. Та усе за порядком.

«Селищний голова побував на місці,
але сказав, що завтра все зроблять»

  Журналіст прибув на місце, зробив кілька фотографій та поспілкувався з очевидцями. За словами місцевих продавців магазинів продовольчих товарів, сам Бог сьогодні врятував молодого хлопця від нещастя. Молодий хлопець зранку на велосипеді проїжджав біля газетного кіоску, а за мить після нього дерево сильним гуркотом впало. Про проблему був проігнформований селищний голова Красного Олег Лотоцький. Господар селища прибув на місце, оглянув територію і сказав, що роботи по ліквідації наслідків негоди місцеві комунальники займуться тільки завтра. На запитання місцевих мешканців: " А хто відповідатиме за життя мешканців селища. Чи може дерево впаде на кіоск і вікна повибиває, то селищний голова зі своєї кишені готовий заплатити за це?".
   Журналіст «Буського порталу» вирішив розібратися та звернувся за коментарем до селищного голови. У свою чергу, Олег Лотоцький повідомив, що знає про проблему, але нічого не може зробити, бо місцеві комунальники сьогодні вихідні. Журналіст нагадав селищному голові, що коли стається надзвичайна ситуація, комунальники повинні виходити з вихідного і виконувати свою роботу. Селищний голова почав обурюватися, мовляв, нехай журналіст не драматизує. «Завтра все вирішимо», – сказав у відповідь господар селища.
   Після того, як селищний голова вирішив чекати завтрашнього дня, місцеві мешканці почали обурюватися. Зібралася купка людей, які почали скаржитися на бездіяльність селищного голови і комунального підприємства. Територія де впало дерево (а ще інше звисає), навіть не обгородили, щоб мешканці знали про ймовірну небезпеку.

Один телефонний дзвінок
– проблема вирішена

   Звичайно, для селищного голови краще чекати завтрашнього дня, ніж діяти зараз, шукаючи шляхи вирішення. Тож, роботу селищного голови журналіст взяв на себе. Зателефонувавши в.о. голови Буського РДА Миколі Чучману та повідомивши про загрозу життю мешканців, той відреагував оперативно. Через півгодини ми отримали інформацію, що на місце події виїхав завідувач сектору цивільного захисту населення Буської РДА Геннадій Булавенко та керівник Буського районного відділу Головного управління МНС України у Львівській області Юрій Мурин. По приїзду на місце відразу здійснено ліквідацію небезпечного дерева. Чому журналіст, а не селищний голова, зателефонував у відповідні інстанції та не чекаючи завтрашнього дня посприяв вирішенню проблеми сьогодні?. Напевно пан Лотоцький не проінформований, що на сьогодні синоптики знову передають штормове попередження, що може спричинити ще гірші наслідки. Чи готовий селищний голова відповідати за людські життя? 

Агресивні комунальники погрожували журналісту

   Після того, як журналіст дізнався, що аварійне дерево вже ліквідоване і до роботи приступили місцеві комунальники, він поїхав на місце, щоб зробити кілька світлин. Прибувши на місце і взявши фотоапарат у руки, троє місцевих комунальників підприємства почали погрожувати журналісту здійснювати фото- і відеофіксацію. 
  Пояснивши, що я журналіст, який виконує свої професійні обов’язки з відповідним посвідченням, агресивні комунальники переплутавши святе з грішним договорилися у своїй злобі навіть до того, що почали звинувачувати журналіста у тому, що через нього вони вийшли у свій вихідний на роботу. А далі почали погрожувати журналісту, аби той забирався звідси по-доброму. Свідками стали місцеві продавці та прості перехожі. Журналіст попри всі погрози на свій адрес зробив фотографії. 
   У свою чергу, висловлюю подяку селищному голові Красного О.Лотоцькому за такий «професійний і вихований» колектив комунальників. І з погляду на ситуацію, то місцевому комунальному підприємству вже гарантовано перше місце у номінації «Ворог преси», з чим і щиро вітаю.
Роман МАТВІЮК
/Буський медіа-портал/