Головна Культура Бущани взяли участь у фестивалі гостинності у Сокалі

Бущани взяли участь у фестивалі гостинності у Сокалі

   У неділю Бущанські митці стали учасниками обласного фестивалю гостинності у м.Сокаль, запровадженого Львівською ОДА, Львівською обласною радою, Львівським обласним департаментом з питань культури, національностей та релігій.

До цього дійства готувалися особливо серйозно, бо виступ мав відображати  усі жанрові особливості мистецької палітри нашого краю. Мали на меті продемонструвати не лише творчий потенціал бущан, але й розповісти про людей, які творять його історію.

До участі у святі були залучені як досвідчені учасники художньої самодіяльності закладів культури району, так і початківці. Зокрема, на сцені симпатичного Сокальського РНД, величаво і артистично, звучали пісні у виконанні Народного ансамблю пісні та музики «Перевесло» (Олеського НД,  кер.Є.Гнатюк, Народного  ансамблю пісні та музики «Зорецвіт»  (Буського РНД, кер.О.Рускан, Народного вокального гурту «Куди йдеш» (Буського РНД, кер.о.Я.Лозовий, Народної вокальної формації «Надбужанки» (Буського РНД, кер І. Лаврін.) Шквалом оплесків винагородили глядачі Зразкові хореографічні  колективи – «Арніка» (Буського РНД, кер. А.Діяк) та «Енерджі» (Красненського НД, кер. І. Сторонянська та С.Іваськів). Вподобала публіка і окремих виконавців: Татьяну Турчиняк, Роксолану Паньків, Стефанію Панкевич, Марію Майбу, Вікторію Підгірну та Богдана Тимчука.

НАШІ БУЩАНИ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У ФЕСТИВАЛІ ГОСТИННОСТІ У СОКАЛІ

Сокальчани вітали бущан маршом у виконанні місцевого духового оркестру.   Наш коровай, заквітчаний калиною, вручили громаді Сокальщини. Були і інші цікаві дарунки – світлинний альбом «Буська земля», копії графічних робіт Софії Караффи – Корбут.

НАШІ БУЩАНИ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У ФЕСТИВАЛІ ГОСТИННОСТІ У СОКАЛІ Керівники Сокальщини висловили велике захоплення талантами з Буського району, а також подякували районній владі. Зокрема голова Сокальської районної ради Микола Пасько в рамках культурної співпраці між Сокальським та Буським районом офіційно вручив подяку голові Буської районної ради Богдану Глові за популяризацію української культури, місцевого колориту та традицій буської землі.

У своєму виступі голова Буської райради розповів про відомі постаті Буського району, поінформував про колективи Бузеччини, які мають звання Народний та Зразковий, а також зазначив, що якби на сході нашої держави проводилась така ж робота в галузі культури в плані популяризації української пісні, українського поетичного слова, національних традицій, то можливо цієї війни не було б.

НАШІ БУЩАНИ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У ФЕСТИВАЛІ ГОСТИННОСТІ У СОКАЛІ

Синьо – жовте знамено та священний оберіг –  барвистий рушник, вишитий найкращими майстринями Бущини, об’єднав усіх в одну велику українську родину, а на завершення фестивалю прозвучало гучне  многолітня.

Ведучі концертного звіту – Любов Огороднік і Павло Теодоровський створювали на сцені гарний святковий настрій.

НАШІ БУЩАНИ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У ФЕСТИВАЛІ ГОСТИННОСТІ У СОКАЛІ

До організації мистецького заходу активно долучились методисти Буського РНД Любов Блінова, Оксана Шквір, Надія Хом’якевич.

А третього грудня сокальчани завітають до нас із творчою програмою в рамках чудового фестивалю із промовистою гостинною назвою.