Головна Культура Наступного тижня відзначать переможців конкурсу патріотичної поезії імені Катерини Мандрик-Куйбіди

Наступного тижня відзначать переможців конкурсу патріотичної поезії імені Катерини Мандрик-Куйбіди

У вівторок, 29 травня, відбудеться нагородження переможців Всеукраїнського літературного конкурсу патріотичної поезії імені Катерини Мандрик-Куйбіди, який відбувається за сприяння Львівської обласної ради.

Про це йшлося під час прес-конференції сьогодні, 25 травня.

«Третій рік поспіль відбувається Всеукраїнський літературний конкурс імені Катерини Мандрик-Куйбіди, – зазначив співзасновник конкурсу, голова журі Олесь Дяк. – Цьогорічний конкурс за якістю подання творів є одним з найкращих. Основний жанр – патріотична поезія та громадянська лірика. Важливим є також те, що в межах цього конкурсу від знають і молодих митців».

Як розповів Олесь Дяк, у цьогорічному конкурсі лауреатом першої премії став Богдан Чепурко (Львівщина), другу премію отримає Микола Василенко (Херсонщина), третя відзнака – у Михайла Пасічника (Житомирщина).

Заохочувальний диплом «Молода надія» і премію в одну тисячу гривень отримає Сергій Сіваченко із Житомирщини за збірку поезій «Еволюція на граніті».

«Львівська обласна рада виділила з обласного бюджету на проведення конкурсу 50 тисяч гривень. Ця премія стає уже доброю традицією для Львівщини, – наголосив голова комісії з питань культури,історико-культурної спадщини, туризму, духовного відродження та ЗМІ Юрій Візняк. Вважаємо її престижною. Велика праця та літературний талант Катерини Мандрик-Куйбіди надихають наших митців як із Львівщини, так і зі всієї України. А кращі з кращих мають можливість отримати заслужену винагороду».

Як відомо, вручення нагород відбудеться, у вівторок, 29 травня 2018 року о 16.00 в конференц-залі Львівського історичного музею за адресою: м. Львів, площа Ринок, 6.