Головна Культура Буські школярі вступили в дитяче об’єднання “Козацька республіка”

Буські школярі вступили в дитяче об’єднання “Козацька республіка”

Легендарна Запорозька Січ – символ незалежності українського народу. Наші пращури були запорозькими козаками. Зберігаючи і відроджуючи традиції і звичаї тих часів, учні п’ятих класів, разом з класними керівниками Миляновською О.Д. та Іванечко У.П., вступили в дитяче об’єднання “Козацька республіка”. 

Перед посвятою юні козачата ознайомились із життям козаків, їх заповідями, побутом та звичаями, що панували на Запорізькій Січі, а потім продемонстрували свої знання про козаків. Вступаючи до лав козацтва, перед обличчям своїх друзів, перед рідною землею та пам’яттю звитяг козаків, школярі урочисто поклялись, що вивчатимуть історію і традиції українського народу, готуватимуть себе розумово, фізично і морально, щоб чесно і віддано служити українському народу в ім’я становлення нашої незалежності та процвітання. Наших п’ятикласників прийняли до лав козачат члени козацької ради та вручили їм почесні грамоти.
Під час урочистої посвяти у козачата звучали пісні та вірші про Україну та козаків. Такі заходи, безсумнівно, виховують у молоді почуття гідності, честі та любові до Батьківщини.