Головна Культура Схід і захід разом: у Дрогобичі відбувся бенефіс Олександра Морозова

Схід і захід разом: у Дрогобичі відбувся бенефіс Олександра Морозова

На сцені Львівського обласного академічного музично-драматичного театру ім. Ю.Дрогобича відбулася прем’єра комедії «Розлучення по-французьки» (Франсуа Кампо) та бенефіс народного артиста України Олександра Морозова.

Власне Олександр Морозов, якому виповнилося 60 років, і зіграв головну роль у цій яскравій, динамічній, веселій виставі.

За дорученням голови Львівської обласної ради Олександра Ганущина привітав ювіляра депутат Львівської обласної ради Андрій Ковч та подарував йому відзнаку «Золотий тризуб».

«34 роки Ви присвятили мистецтву в Луганському театрі, а з початком війни переїхали прославляти українську культуру до Дрогобича. Україна багата талантами від заходу і до сходу! І Львівщина дуже вдячна Вам! Многая літа патріоту Олександру Морозову!», – сказав Андрій Ковч.

Варто зауважити, що Олександр Морозов до приїзду до Дрогобича був актором Луганського обласного академічного музично-драматичного театру. Навесні 2014 року Олександр Іванович приїхав на відпочинок у Східницю і в той час на сході України розпочалася війна. До рідного Луганська він уже не повернувся…

Додамо, що постановку вистави «Розлучення по-французьки» на запрошення пана Морозова здійснили його друзі з Луганського обласного театру, що нині базується у Сєверодонецьку, Володимир Московченко й Ірина Лубська.