Головна Культура Танець, як життя

Танець, як життя

Недільної днини у Буському районному Народному домі було велелюдно та гамірно. Одразу спало на думку, що на сцені Народного дому виступатиме зірка естради. Так і було, але тішила своїм талантом глядачів не одна зірка, а ціла плеяда зірочок, які сяють на мистецькому небосхилі Бущини. На районний огляд хореографічних колективів з'їхались танцювальні колективи з 13 Народних домів району. Учасниками були діти різного віку – від 4 до 16 років. Танцювали в різних стилях, але усіх об'єднувала любов до танцю та бажання дарувати гарний настрій. І це їм вдалося, адже глядачі (а серед них і батьки, і друзі, і родичі) не скупилися на аплодисменти.

Особливо уважно стежив за тим, що відбувалося на сцені, про­відний методист хореогра­фічного жанру Львівського дер­жав­ного обласного центру народ­ної твор­чості і культурно-освітньої роботи, Заслужений артист України Воло­димир Городиський, який опісля окремо розмовляв з керівниками колективів та кожному дав профе­сійну, методичну підказку чи пораду. Найбільше пожвавлення залу та шквал аплодисментів зби­рали Зразковий ансамбль народ­ного танцю "Нові зірки", кер.М.Зе­ленська та Зразкова хореогра­фічна студія "Арніка", кер.А.Діяк. Саме ці колек­тиви є такими, на які можуть рівнятися і брати при­клад танцювальні колективи з сільських Народних домів.

Керівник відділу культури та ту­ризму Людмила Ціхоцька по­дя­кувала усім учасникам район­ного огляду, відзначивши якісну, фа­хову підготовку Народних домів смт.Красне та сіл Завод­ське, Кіз­лів, Куткір, Лісок, Ново­сілки, Ожи­дів, Утішків, Балучин та Тур’я.

Любов Огороднік,

методист хореографічного жанру