Головна Культура У Буську рибальська спільнота створила комітет з порятунку озера «Комсомольське»

У Буську рибальська спільнота створила комітет з порятунку озера «Комсомольське»

   В газеті «Воля народу» від 27.08.2015 року було опубліковано статтю «Вже давно не «Галицька Венеція» або Аквафобія міської влади». В ній йшлось про небажання Буської міської влади прийняти міри для забезпечення бужан умовами для літнього пляжного відпочинку. Зокрема описано озеро «Комсомольське» в центрі Буська, його не привабливе становище, непридатність для риболовлі і купання… 

  Зважаючи на те, що міська влада вперто не помічає страшний, екологічно-небезпечний стан Буського водоймища, ініціативною групою небайдужих бужан було прийняте рішення про створення комітету по порятунку нашого озера.
На даний момент до складу комітету входить кілька чоловік (Якимович Р., Самборський М., Стах Л.,  Петрович В., Чехут П., Мельник М., Мащак О.), фінансова підтримка від кожного (у розмірі по 500 гривень) дозволила  закупити першу партію (20 кг) малька толстолоба і білого амура, яких було 1 квітня успішно запущено у нашу водойму.
  У суботу 2 квітня буде проведено толоку з метою очищення берегів озера від сміття. Охочих долучитись до благородної справи по відродженню нашого озера – ласкаво просимо!
  Хочемо  звернутись до любителів риболовлі. В 2016 році потрібно утриматись від рибальства на озері. Запущений  мальок повинен вирости. Рибальський сезон буде відкрито навесні 2017 року. Просимо  проявити розуміння і терпіння. 
       Дуже сподіваємось, що байдужих до долі нашого озера в місті Буську не знайдеться. Бо озеро наше, як мала дитина потребує допомоги і уваги. Повірте, воно нам віддасть сторицею. Озеро стане окрасою нашого міста, буде можливість бущанам скупатись в літню спеку, рибакам порибалити… Нам не потрібно буде їздити в пошуках водяної прохолоди за межі Буського району. 
Роман ЯКИМОВИЧ, мешканець м.Буськ