Головна Культура У Буську відбулась презентація книги “Любов і творчість Софії Караффи-Корбут”

У Буську відбулась презентація книги “Любов і творчість Софії Караффи-Корбут”

    Сьогодні в Буську відбуласа цікава та неординарна подія. У районному Народному домі мешканцям району презентував свою другу книгу роману –  колажу «Любов і творчість Софії Караффи – Корбут» її автор, відомий мистецтвознавець, письменник – документаліст та громадський діяч Богдан Горинь. Софія  Караффа – Корбут – українська художниця – ілюстраторка, яка творила образи надзвичайної художньої сили. Працюючи багато років над оформленням книг, вона досягла вершин у розумінні мистецького бачення книги. Дитинство Софії пройшло у с.Куткір Буського району. Тут вона знайшла місце останнього спочинку.

    У 2013 році у цьому ж залі автор роману – колажу захоплено розповідав землякам художниці про свою працю над першим томом книги «Любов і творчість Софії Караффи – Корбут». І от  цього року у видавництві  «Апріорі» світ побачив другий том, обє’мніший за змістом. Над романом – колажем про  Софію Караффу – Корбут, з якою тісно спілкувався  впродовж життя, Богдан Горинь працював п’ять років. У другій книзі роману – колажу на основі великої кількості документального матеріалу відтворено стан душі героїні, починаючи з 1964 року і закінчуючи останніми днями земного шляху художниці, докладно висвітлено напругу її почуттів, думок. За його ж словами, це вичерпна характеристика життєвої долі мисткині. Автор книги  заполонив аудиторію невимушеною, душевною розмовою  про те, як писав книгу, про стосунки Караффи – Корбут з багатьма людьми,  про її життєві переживання, які часто виливалися  у створення мистецьких шедеврів. 
    Своїми думками та спогадами про відому художницю, про увічнення її пам’яті, на презентації ділилися розпорядник творчої спадщини С.Караффи – Корбут Василь Валько, художник Василь Семенюк, директор львівського видавництва «Каменяр» Дмитро Сапіга, керівник відділу культури та туризму Буської РДА Людмила Ціхоцька. На заході були присутні і дружина Богдана Гориня пані Оксана та журналіст Мирослав Левицький, які внесли свою лепту у створення книги. Вела дійство директор Буської РЦБС Оксана Стецик.