Головна Культура В Буській дитячій музичній школі відбувся фестиваль української пісні

В Буській дитячій музичній школі відбувся фестиваль української пісні

У неділю, 3 березня, в актовій залі Буської дитячої музичної школи з нагоди 64 річниці з дня народження видатного українського композитора, одного з основоположників української естрадної музики Володимира Івасюка вперше під назвою "Пісню не забути…" відбувся фестиваль української пісні.

Участь у фестивалі взяли тала­новиті надбу­жанські співаки та колективи, які виконують без­смертні пісні  ком­позитора, – Ганна Гру­шицька, Віра Семерей, Оксана Пристав­ська, Ірина Ма­гера, Юрій Томків, Олена Козин, Володя Чучман, Стефанія Том­ків, Уляна Петри­шин, Оксана Букета, Анастасія П'юрко, Вік­торія Під­гірна, Богдан Тимчук, жіноче вокальне тріо банду­ристів ви­кладачів Буської музичної школи, На­родний ан­самбль пісні та музики "Зорецвіт", жіночий вокаль­ний ансамбль "Євшан", гурт "На всі сто" та Зразковий ансамбль на­родного танцю «Нові зірки».

Варто зазначити, що глядачі побачили не лише концерт, а цілу програму, яка мала і пізна­вальну мету, зокрема, зі сцени ведуча свята Любов Огороднік озвучувала жит­тєву історію видатного музи­канта. Багато фрагментів з життя  підкреслю­вали його напрочуд сильну, безкорисливу любов до рідного краю, людей…

У цьому вкотре пересвід­чились усі присутні в залі, по­ринувши думками у відомі та улюблені всіма пісні "Мені сорочку мама вишивала", "Молитва", "Гімн любові", "Два перстені", "Мальви", "У далекі гори" й безсмертну "Червону руту" та ін.

"Ці пісні щораз доводять силу таланту композитора і нікого не можуть залишити байду­жими. Я переконаний, що пам'ять про сла­ветного українського компози­тора Володи­мира Івасю­ка завжди буде жити разом з його піснями в серцях вдячних нащадків і надиха­тиме май­бутні покоління на роз­виток україн­ської культури та пісні", – такими словами до присутніх глядачів та учас­ників концерту звернувся заступник голови РДА Євген Кичурчак.

Інна ПАЛАМАР

Знімок Василя КОЛОМІЙЦЯ