Головна Культура Мистецькі джерела

Мистецькі джерела

У Народному домі с.Боложинів завершився останній тур районного огляду-конкурсу художньої самодіяльності Олеської зони, у якому взяли участь 12 художніх аматорських колективів. Зал Народного дому був вщерть заповнений, глядачі тепло зустрічали всіх учасників, підтримували їх бурхливими оплесками. Та перед цим на святкову сцену до вітального слова запросили сільського голову Віктора Дацківа.

Розпочав конкурс жіночий ансамбль Народного дому с.Вербляни (кер. Надія Стецько), подарувавши глядацькій аудиторії гарне виконання українських пісень.  Жіночий  дует у складі Надії Стецько та Віри Дібровської виконав мелодійну пісню "Друже, зелен-луже". Творчу естафету перейняли обдаровані діти Лілія Костишин та Анастасія Кривчишин (кер. Ярослав Завалій), Катерина Дацик прочитала вірш "Молитва до Пречистої Богородиці".

Майстерно продовжив програму жіночий квартет у складі О.Заставної, О.Осташевської, М.Сень та Н.Кішай НД с.Йосипівка. Зворушила глядацький зал піснею "Жду, чекаю" наймолодша учасниця огляду Марта Литвин. Розвеселили  глядачів гумористичною сценкою "Дохтор" Руслан Коваль та Ігор Семенюк. На завершення у виконанні жіночого ансамблю прозвучала пісня "Червона калина"(акомпаніатор Ігор Герасимів). Жіночий вокальний ансамбль НД селища Олесько презентував глядачам пісню "Буде Україна на землі" (кер. Ірина Мінусора). Зачарували всіх гарними піснями, дбайливо і вдало підібраними костюмами дует Ігоря та Юлії П'ятночків "Вкраїно моя" та дует Марічки Бідюк і Юлії П'ятночки "Ми щасливі діти". Марічка Бідюк  чудово виконала пісню "Хай радіють діти".

З цікавим репертуаром виступили колективи народних домів сіл Гумниська та Чучмани. У виконанні жіночого ансамблю "Гумниські писанки" прозвучали жартівливі пісні "Лісапед" та "Ой, село".  Дует у  Ольги Кіркової та Євгенії Кошіль подарував глядачам задушевну пісню "Ой, вийду я на ту гору". Пісня "Моя Україна" прозвучала у виконанні Оксани Вороновської. Припала до душі  глядачам гумористична сценка "Дві кумасі" у виконанні Мирослави Шабат, Ірини Когут та Євгена Масляника. У виконанні учасників художньої самодіяльності с.Закомар'я прозвучали пісні "Через поле України йшла Божа Мати" та "Карі очі, чорні брови". На відповідному рівні виступив сімейний дует Зоряни та Ігоря Дусанів з жартівливою піснею "Каділак" (НД с.Побужани). Бурхливими оплесками глядачі зустріли Оксану Савчин з піснею "Україна-вишиванка".

Приємно звучала пісня "Україна" у виконанні Анастасії Пюрко з Хватова. Аматори художньої самодіяльності народних домів с.Циків та с.Теребежі Ольга Сікора та Ольга Яворівська виконали українські народні пісні "Пісня-побажання" та "Летіла зозуля". Програму НД с.Кути представив: дует Мар'яни та Оленки Грицин – пісні  "Одна калина", "При долині кущ калини"; Мар'яна Грицина – вірш "Балада прикмет".

На завершення огляду-конкурсу виступили господарі Народного дому с.Боложинів. Зачарував своїм співом жіночий  ансамбль (кер. Іван Кащак) стрілецькими та повстанськими піснями "Ой, дубе, мій дубе", "Прощавайте солодкії мрії" та піснею про село "Боложинів". Бурхливими оплесками зустріли глядачі дует у складі Галини Андрусяк та Олесі Підставської, який  виконав пісню "Висока могила". У майстерному виконанні отця Степана Пилипчука прозвучала "Пісня про матір". З ініціативи місцевого пароха о.Степана для всіх присутніх прозвучало величне многолітня.

Володимир Шеремета,
провідний методист  Буського РНД