Головна Культура Львівські теле та радіокомпанії отримали дозволи на мовлення в зоні проведення АТО

Львівські теле та радіокомпанії отримали дозволи на мовлення в зоні проведення АТО

КП «ТК «Львів-ТБ», м. Львів (логотип «ПЕРШИЙ ЗАХІДНИЙ») отримало дозвіл на тимчасове мовлення на території проведення АТО у с. Бахмутівці Новоайдарського району Луганської області, а ТОВ «ТРК «Можливість», м. Слов’янськ Донецької обл. (позивні «Радіо М») – у м. Мар’їнці Донецької обл. Відповідне рішення було ухвалене під час засідання Національної ради 30 листопада.

«ПЕРШИЙ ЗАХІДНИЙ» мовитиме на 40 ТВК у цифровому стандарті. Також відповідно до рекомендацій Комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення при Міністерстві інформаційної політики України змінено цифровий стандарт мовлення на 40 ТВК у с. Бахмутівці Новоайдарського району Луганської обл. з DVB-Т на DVB-Т2.

«Радіо М» дозволено тимчасово мовити на частоті 99,0 МГц у м. Марʼїнці Донецької обл.

Під час розгляду цього питання член Національної ради Сергій Костинський зауважив, що це рішення ухвалюється в рамках спільного проекту з Міністерством інформаційної політики. Він наголосив, що це рішення матиме два позитивних результати. По-перше, Мар’їнка, яка розташована на лінії розмежування, отримає ще одну радіостанцію, а по-друге, з Бахмутівки почне мовити на 40 ТВК потужністю 1 кВт на 60 км вглибину окупованої території ще один телеканал «Львів-ТБ».