Головна Спорт Бущина відзначила Міжнародний Олімпійський день

Бущина відзначила Міжнародний Олімпійський день

23 червня у світі відзначили Міжнародний Олімпійський день. Буськ теж не залишився осторонь цієі події. Недільної днини кожен бущанин міг прилучитися до світу спорту, відчути ігровий азарт та насолоду від видовищних ігор, які дарували глядачам спортсмени – любителі та професіонали. Організаторами акції стали сектор з питань молоді і спорту, відділи культури та туризму, освіти, Буська міська рада, тому програма була насичена, тривала та цікава. 

Розпочались змаги волейбольним турніром, де спортсмени виборювали право називатись найкращою командою. В залі було гаряче не тільки від високої температури, але й від пристрастей, які вирували на майданчику.

Чоловіки змагались з жінками, ветерани волейбольного руху – з юними любителями спорту, буща-ни – з гостями з с.Ожидів. Команди не завжди були в рівних умовах, тому вирішили згадати олімпійське гасло – "Головне – не перемога, а участь у змаганнях". Отож, перемогла любов до спорту та здорового життя.

Малеча та мешканці вулиць Папірня та І.Франка також влились в оздоровче русло та провели цікаві ігри та змагання для юних бу-щан. На дитячому майданчику було весело, цікаво та азартно. Діти пробували свої сили у різноманітних конкурсах (підтягування на перекладині, метання мячика), які підготували для них Володимир Горох, який активно пропагує активний та здоровий відпочинок для сусідів по вулиці, та депутат міської ради Богдан Пасічник.

Також чи не найбільш очікуваними для великої армії футбольних фанів стали змагання з футболу. Розігрівали публіку команди ветеранів та ФК "Освіта" у товариському поєдинку, ФК Купче та ФК "Красняничі" смт. Красне, а також показові виступи кращих легкоатлетів Бущини та України – вихованців ДЮСШ (старший тренер Володимир Єретик).

Родзинкою дня стала очікувана гра легендарних команд на футбольному небосхилі району за Кубок району. Запеклою та несподіваною можна назвати розв'язку фіналу, адже доля переможця вирішилась на останніх хвилинах у додатковому часі двома влучними ударами по воротах "Сокола" з Андріївки Михайла Микитюка та Ігоря Квасниці). Кубок знайшов свого власника. З рахунком 3:1 перемогла команда "Етанол" (с.Сторонибаби). Переможцю основного фіналу Кубок вручили Антон Дацко та Володимир Снилик – голова федерації футболу Буського району.

Всі учасники Олімпійського дня були нагороджені сертифікатами МОКу та НОКу. Загалом, Олімпійський день став не тільки спортивним, а й патріотичним, адже усі заходи починалися з Гімну України і глядачі не забували гасла "Слава Україні!" "Героям слава!".

Можна сказати, що для Олімпійського руху в Україні та світі наше містечко Буськ є добре знайомим, адже ім'я славного надбу-жанця Антона Дацка, який став срібним призером Па-раолімпійських ігор у Лондоні, знають усі. Саме Антон Дацко та Валерій Галій вітали учасників та глядачів змагів, які тривали цілий день. У вітальному слові  параолімпієць наголосив, що, проводячи такий захід, ми не забуваємо, що в Україні триває війна і гинуть люди. Ми таким чином підтримуємо свою фізичну форму та патріотичний дух, аби в будь-який момент бути готовими стати у лави мужніх захисників Вітчизни.

Хочемо подякувати усім, хто прилучився до організації та проведення акції -дирекції ДЮСШ Павлу Пав-луху, бригаді арбітрів у складі Івана Томківа, Івана Антоніва, Михайла Гриньківа, також Івану Рябцю та Роману Шишці, які обслуговували футбольні та волейбольні змагання, медичному працівнику ДЮСШ Ірині Савраз та Юрію Білику, який відповідав за озвучення.

Особлива подяка Дмитру Татарину, який став ініціатором та доклав чимало зусиль, аби заплановане втілити у життя. Учасники волейбольного руху Бущини дякують йому та міському голові Ростиславу Сліпцю за підтримку та м'яч у подарунок, про який так мріяли спортсмени.

У нелегкий час для нашої України кожен з нас повинен дбати про те, аби бути сильним, здоровим та витривалим…. Слава Україні!

Любов ОГОРОДНІК, учасник Олімпійського дня