Головна Спорт На Бущині провели теренову спортивну гру “Чота УПА проти підрозділу військ НКВС”

На Бущині провели теренову спортивну гру “Чота УПА проти підрозділу військ НКВС”

На вшанування пам'яті Головнокомандувача Української Повстанської Армії, генерал-хорунжого Романа Шухевича та вояків УПА 2-3 березня в Олеську ГО "Товариство пошуку жертв війни "Пам'ять" спільно з Буською РО ВО "Свобода" провели низку заходів, присвячених українським героям.

Так, у суботу, у Теребежах на хуторі Гірняки члени Товариства "Пам'ять" провели теренову спортивну гру "Чота УПА проти підрозділу військ НКВС". А в не­ділю разом зі свободівцями району (до них приєднались і олещани) рушили маршем "Слави УПА" від площі Ринок до меморіалу, що на старому цвинтарі в Олеську. Там о.Юрій Колачник з Тур'я від­правив панахиду, у пам'ять про упівців пролунав салют.

Перед  присутніми виступили голова Буської РО ВО "Свобода", заступник голови Буської райради Богдан Гринишин та керівник ГО "Товариство пошуку жертв війни "Пам'ять" Любомир Горбач. Він, зо­крема, зазначив, що такі заходи товариство "Па­м'ять" проводить, засвідчуючи тим самим, що УПА є героїчною армією, а провідники Степан Бандера, Роман Шухевич, Євген Коновалець – герої нації. Окрім відтворення військових подій, Товариство "Пам'ять" проводить пошук та перепоховання останків вояків І та ІІ світових воєн та УПА. Ось уже впродовж п'яти років на х.Гірняки біля  с.Теребежі вони відтворюють події лютого 1944 року: в одній частині місцевості розташувався відділ НКВС, а за яром у лісі квартирували бійці УПА. Звертаючись до молоді, Л.Горбач висловив сподівання, що вона цікавитиметься історією нашого народу.

Лариса ГАРАСИМІВ