Головна Спорт Наш Віктор Дідух підкорив Європу

Наш Віктор Дідух підкорив Європу

Про нього і спортивну родину Дідухів з Андріївки "ВН" писала нещодавно у матеріалі вчительки-пенсіонерки Стефанії Дідух (див. "ВН" за 8 серпня) – "Такими виростали сини".

Сьогодні батько – Ігор Володимирович – давши спортивні крила своїм синам – продовжує працювати з дітьми. Сподіваємось, що нові таланти він відкриє і в Буській першій, де має намір розпочати уроки настільного тенісу.

А ось у житті Віктора – члена збірної України, тренера-викладача спортивної  майстерності – сталася трагедія – він переніс важку операцію. Але ніщо не зламало життєвого духу, вихованого батьками, насамперед, у спорті. На мою думку, він здійснив справжній подвиг, повернувшись на спортивний майданчик вже в якості інваспортовця. Тим більше, став чемпіоном Європи.

Ось яке повідомлення нещодавно отримала редакція і радо ділиться ним зі всією бущанською громадою:

– Нещодавно в Італії завершився Чемпіонат Європи з настільного тенісу серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату (The European ParaTT Championships), де успішно виступили представники України, виборовши 5 золотих та 3 бронзові медалі.

До скарбнички параолімпійської команди України свою золоту медаль європейської першості приніс відомий львівський тенісист Віктор Дідух, який змагався у 8 кваліфікаційному класі.

При цьому варто зауважити, що наприкінці 2012 року член національної збірної команди України з настільного тенісу, майстер спорту України Віктор Дідух пережив дуже складну операцію – ампутацію лівої ноги. Але у непростій життєвій ситуації Віктор продовжив свої спортивні виступи уже в статусі представника "Інваспорту".

Микола Іванців

Фото з архіву редакції