Головна Спорт Вдруге привезли 31 нагороду

Вдруге привезли 31 нагороду

Фінальні змагання ХХVI Спартакіади інвалідів Львівщини, які проходили 18-19 вересня на базі оздоровчо-лікувального комплексу "Ровесник" на Сокальщині, поповнили спортивну скарбничку Буської районної Асоціації інвалідів золотом, сріблом і бронзою. Усього надбужанські неповносправні вибороли 31 призове місце (1м. –16, ІІ – 11, ІІІ – 4). До слова,  з минулорічної ювілейної спартакіади наша команда інваспортовців  привезла також тридцять одну медаль. Відтак члени РАІ чудово себе  почувають у статусі переможців. Вони переконані – це тільки добрий початок і, користуючись нагодою, дякують голові РДА Володимиру Саю і підприємцю підприємцю Андрію Гладишевському, які сприяють їм у поїздках на змаги.

Цьогоріч надбужанську команду під керівництвом голови РАІ Софії Климус представляли 15 інваспортсменів. Це Василь Фабіянський, Андрій Підгірний, Василь Зохнюк, Дем'ян Сурма, Василь Падковський, Любомир Нос, Володимир Гладик, Юрій і Оля Кулаї, Галина Котик, Мар'яна Климус, Христина Кузьма, Валерій Галій. Андрій Павлечко і срібний призер параолімпійських ігор в Лондоні (вересень 2012 р.) Антон Дацко.

Надбужанці виступили і вибороли призові місця у більярді, настільному тенісі, футболі, дартсі, перегонах на візках, метанні м'яча і легкій атлетиці (стрибки у довжину з місця і бігу на дистанції 60 метрів). Крім трьох десятків медалей, члени РАІ отримали командний кубок та подяку. І ще дві подяки – за участь у конкурсі художньої самодіяльності та ведучій Мар'яні Климус, яка, до слова, нещодавно повернулась зі ІХ Всеукраїнської спартакіади з рекреаційного спорту "Союзу організації інвалідів України", де разом з трьома інваспортовцями представляла Львівську область.

Ірина Гаєвська