Головна Культура У Львові розпочав роботу міжнародний літературний BookForum

У Львові розпочав роботу міжнародний літературний BookForum

18 вересня, у Львівській національній філармонії  відкрили 26-й Львівський міжнародний літературний BookForum.

У програмі фестивалю понад 1000 літературних, мистецьких, освітніх і соціальних заходів, 250 дискусій на суспільно-політичну тематику, 700 подій та понад 30 локацій в центрі Львова.

Участь у відкритті взяв голова Львівської обласної державної адміністрації Маркіян Мальський. Очільник області привітав учасників 26-го BookForum від імені Президента України Володимира Зеленського.

“Львівський форум справедливо вважають одним із головних культурних заходів країни. Нинішній форум уже – 26-й, і щороку він збирає дедалі більше учасників і відвідувачів. Це вкотре доводить, що прогнози скептиків, які наголошують, що гаджети витіснять книгу, не справдилися. Вона не втрачає своїх позицій, а з року в рік здобуває нових прихильників. Читати вітчизняних авторів не просто цікаво, але й модно. Це стосується і художньої літератури, і спеціалізованої. Дуже високим є також рівень дитячої літератури. Яскраві ілюстрації та цікавий зміст заохочують маленьких українців до читання. І хоча, на жаль, проблем у книжковій галузі чимало, я обіцяю всіляко підтримувати українських письменників та видавців. Бажаю читачам відкрити для себе більше нових авторів. А видавцям та письменникам – вдячних читачів”, – йдеться у вітанні.

Цьогоріч участь у форумі візьмуть понад 1000 авторів, видавців, громадських активістів, перекладачів, культурних менеджерів, художників та інших представників культурної, мистецької та інтелектуальної еліти України та світу.

Фокусною темою фестивалю стане «Відшукування причетного».

22 вересня на 26 – й Book Forum  приїде режисер Олег Сенцов з презентацією книги «Маркетер».

Серед почесних гостей:  індійська письменниця Арундаті Рой, азербайджанський письменник та журналіст, лауреат літературних конкурсів, автор світового бестселеру «Солодка сіль Босфору» Ельчін Сафарлі,  вірменська письменниця, лауреатка французької премії «Найкраща книга року» Мар’ям Петросян.

Детальна інформація про фестиваль на сайті bookforum.ua, ТОР-50 подій 26 BookForum за посиланням.

Співорганізатори заходу: ДУ «Український інститут книги», Львівська міська рада, Львівська обласна рада, Львівська обласна державна адміністрація, Українська асоціація видавців і книгорозповсюджувачів, Українська бібліотечна асоціація.