Головна Культура Схід і захід разом: делегація Львівщини повернулася з крайньої поїздки на Луганщину

Схід і захід разом: делегація Львівщини повернулася з крайньої поїздки на Луганщину

5 квітня, делегація Львівщини повернулася додому з Луганщини, де взяла участь у форумі партнерства щодо запровадження конкурсів з освітніх, культурних, журналістських обмінів між Львівською та Луганською областями у рамках проекту «Змінимо країну разом!», а також у низці інших заходів, спрямованих на зміцнення партнерства між двома областями.

Так, у Сєверодонецьку під час вищезгаданого форуму голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин розповів луганчанам про програму обмінів фахівцями між Львівською та Луганською областями. «Якби тісна регіональна співпраця існувала ще з перших років незалежності, в Україні не було б війни. Втілення громадянських ініціатив, спрямованих на співпрацю та поєднання країни, дасть змогу перемогти у російсько-українській війні», – сказав він.

У форумі брали участь директори шкіл, представники сфери культури, активісти, які зібрались з двох областей, щоб якнайбільше людей дізналися про цей конкурс, обрали для себе партнера, бо тільки дві школи, чи два театри зможуть реалізовувати спільний проект і отримати фінансування з обласних бюджетів. Відтак було підписано двосторонні угоди про співпрацю між установами.

Крім того, делегація з Львівщини передала захисникам 80-ї окремої десантно-штурмової бригади домашню паску на Великдень, а малечі Лисичанська та Станиці-Луганській подарували комплекти художньої літератури та переносну звукову апаратуру.

Схід і захід разом: делегація Львівщини повернулася з крайньої поїздки на Луганщину

Також у рамках візиту львів’яни поспілкувалися з колегами про спільні підходи до організації любительського футболу. Відтак є наміри на території Львівщини, Івано-Франківщини та Луганщини домовитися про можливість постійної тренерської роботи з молоддю на відкритих спортивних майданчиках.

Схід і захід разом: делегація Львівщини повернулася з крайньої поїздки на Луганщину