Головна Культура Стартував прийом творів на здобуття літературної премії ім. Катерини Мандрик-Куйбіди

Стартував прийом творів на здобуття літературної премії ім. Катерини Мандрик-Куйбіди

Оргкомітет Обласної літературної премії імені Катерини Мандрик-Куйбіди оголосив прийом творів на 2018 рік. Премію призначають у галузі національного державотворення за найкращу поетичну збірку патріотичної тематики. Цьогоріч преміальний фонд становить 50 тис грн.

Партнерами конкурсу є Львівська обласна рада, Національний університет «Львівська політехніка» та видавництво «Коло».

Зауважимо, що до розгляду прийматимуться збірки поезій українською мовою, що були опубліковані протягом останніх трьох років.

Крім того, до розгляду не будуть допущені твори, що вже були відзначені іншими літературними преміями.

Літературні доробки на здобуття Премії подають члени Національної спілки письменників України, обласні організації національних творчих спілок, літературно-мистецькі об’єднання, товариства, фонди та громадські організації культурно-мистецького спрямування із зазначенням короткої характеристики твору та його автора, а також критичних рецензій, відгуків тощо про твір із поданням трьох примірників збірки поезій.

Наголошуємо, що здобувачі Премії не обмежені проживанням на території Львівської області.

Присудження Премії передбачається не тільки трьом авторам-переможцям, а й найкращому в номінації «Молода надія» з юної літературної когорти.

Матеріали (збірки поезій) на здобуття Премії подаються претендентом або уповноваженою ним особою не пізніше 15 квітня поточного року в Львівську обласну організацію НСПУ за адресою: 79006, м. Львів, вулиця Соломії Крушельницької, 17 з приміткою: «На конкурс патріотичної поезії».

Довідки за телефонами: (032) 261-04-15, 067-713-68-74.

Додамо, що вручення Премії відбуватиметься у Львові 26 травня – в день народження Катерини Мандрик-Куйбіди. Також цього дня презентують антологію патріотичної поезії (том – 2) під назвою «Свіча під небом грозовим».