Головна Культура У Буську вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

У Буську вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

Перший заступник голови РДА Микола Чучман, заступник голови РДА Наталія Сервило, керівники управлінь, відділів, секторів РДА взяли участь у районному вічі, яке відбулося у м.Буську в пам'ять Героїв Небесної Сотні та по вшануванню подвигу учасників Революції гідності.

Віче біля меморіалу Героїв Небесної Сотні розпочалося з виконання Гімну України. Надалі учасники акції хвилиною мовчання вшанували усіх українців, які загинули на Майдані у Києві взимку 2014 року та військовослужбовців, які полягли від рук російських терористів, захищаючи територіальну цілісність України на сході нашої держави.
Перед учасниками віча виступили учасники подій на київському майдані 2014 року, серед них: перший заступник голови РДА Микола Чучман, громадська активістка, тренер ДЮСШ, мати воїна АТО Людмила Скрипинець. Слово від міської влади мав міський голова Ростислав Сліпець. 

Близько десяти священнослужителів різних релігійних конфесій (УПЦ КП, УАПЦ, УГКЦ) на чолі з деканами прибули цього дня до Буська, аби з громадою помолитися за українських Героїв, поставити до меморіалу свічки, сказати добрі слова про Україну, її патріотів, невідворотність покарання кремлівських катів, винних у тисячах смертів українців.
Корзини квітів у цей день лягли до меморіалу Героїв Небесної Сотні та до могили Ольги Бурої у селі Ріпнів – однієї з Небесної сотні, Героя України. Це найвище звання з удостоєнням ордена «Золота Зірка» Ользі було присвоєно посмертно 21 листопада 2014 року Президентом України за громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння Українському народу, виявлені під час Революції гідності.