Головна Культура У Львівському Палаці мистецтв відкриють виставку «Образ і слово Кобзаря у вишивці»

У Львівському Палаці мистецтв відкриють виставку «Образ і слово Кобзаря у вишивці»

24 липня у Львівському Палаці мистецтв відбудеться відкриття виставки із вишиваними картинами «Образ і слово Кобзаря у вишивці». Початок о 16.00.

Автор та ініціатор робіт світлої пам’яті Григорій Кисіль. Саму ж виставку до Львова, яка згодом пройде в кожному обласному центрі, привезла із Полтави організатор та координатор Катерина Калініченко.

Захід відбувається під егідою Всеукраїнської громадської організації «Союз Українок», за підтримки департаменту культури, національностей і релігій Львівської обласної державної адміністрації та Львівського Палацу мистецтв.

Виставка «Образ і слово Кобзаря у вишивці» зацікавить глядача своєю неповторністю та водночас різноманітністю. Адже у вишиваних картинах автор зумів повноцінно передати поезію Тараса Григоровича Шевченка та його величний образ.

Учасники виставки:

–         отець СевастіянДмитрух, голова Сакральної комісії УГКЦ;

–         виконуючий обов’язки генерального директора Львівського Палацу мистецтв, голова постійної комісії з питанькультури,історико-культурноїспадщини, туризму, духовного відродженнята засобівмасовоїінформації Львівської обласної ради Юрій Візняк;

–         директор департаменту культури, національностей та релігій Львівської обласної державної адміністрації Мирослава Туркало;

–         голова ВГО «Союз Українок» ОреславаХомик;

–         організатор і координатор виставки Катерина Калініченко.

На завершення виставки для гостей чекає ще одна приємність – Катерина Калініченко проведе майстер-клас із фриволіте, продемонструючи техніку човникового мереживоплетіння.