Головна Спорт На Яворівщині у Наконечнянській школі відбувся районний турнір з шашок

На Яворівщині у Наконечнянській школі відбувся районний турнір з шашок

“Герої поміж нас. Небесна Сотня” у Наконечнянській ЗОШ І – ІІ ступенів імені Героя України Романа Сеника

8 грудня 2019 року у Наконечнянській ЗОШ І – ІІ ступенів імені Героя України Романа Сеника відбувся районний турнір з шашок пам’яті Героя Небесної Сотні Романа Сеника згідно проекту “Герої поміж нас. Небесна Сотня”. Про це Буському медіа-порталу повідомили у Яворівській РДА.

Змагання організовано за сприяння Яворівської районної державної адміністрації, Яворівської районної ради, відділу освіти Яворівської райдержадміністрації, ДЮСШ “Луг” та Наконечнянської ЗОШ І – ІІ ступенів імені Героя України Романа Сеника.

Урочистості з нагоди змагань розпочалися спільною молитвою. До присутніх учасників з побажаннями здобути перемогу звернувся головний спеціаліст відділу культури, туризму, молоді і спорту Роман Богданович Свистун та сестра Героя Небесної Сотні Леся Федорівна Сеник. Про історію виникнення гри у шашки та правила ознайомив спортсменів лейтенант Збройних сил України, офіцер-інструктор, тренер Яворівського шашкового клубу, кандидат у майстри спорту Кунанець Юрій.

Змагання проходили у двох вікових групах : дорослі і юнаки та дівчата до шістнадцять років, за швейцарською системою у 8 турів.
Переможцями у старшій віковій групі стали:
1 місце – Кунець Юрій ( с.Страрий Яр )
2 місце – Попович Ярослав ( м Новояворівськ )
3 місце – о.Кіт Любомир ( с.Завадів)
Юнаки :
1 місце – Щегольський Михайло ( с. Старий Яр)
2 місце – Щегольський Іван (с.Старий Яр )
3 місце – Товарнянський Степан ( с.Вороблячин )
Дівчата:
1 місце – Іванюк Анна ( м.Яворів)
2 місце – Кунанець Соломія ( м.Яворів )
3 місце – Солдак Соломія ( м. Яворів )

Організатори змагань дякують тренеру Яворівського шашкового клубу Юрію Івановичу Кунцю за суддівство та майстер-класи його учнів, які посіли переможні місця серед юнаків та дівчат.