Головна Спорт У Бориславі відбувся міжнародний турнір з боксу “Кубок Гладіатора”

У Бориславі відбувся міжнародний турнір з боксу “Кубок Гладіатора”

Нещодавно у Бориславі  відбувся міжнародний турнір з боксу "Кубок  Гладіатора", у якому взяли участь спортсмени з Угорщини, Словенії, Польщі, Румунії та України. Організатором змагань стала Федерація боксу Львівщини у рамках розвитку спорту та залучення молоді до спортивних боксерських акцій в західному регіоні. Бущину  представляв вихованець боксерського клубу "Самсон" Олег Маркевич (на знімку), який вже встиг себе зарекомендувати одним із кращих  боксерів Львівщини у ваговій категорії до 56 кг. І не лише представляв, але й отримав переконливу перемогу над боксером з Польщі, а в другому та третьому раундах фінального поєдинку заручився одноголосною підтримкою суддівської колегії. У підсумку нагороджений грамотою та пам'ятною медаллю за перше місце у своїй ваговій категорії.

Днями Олег завітав у редакцію і розповів про свої тренування та спортивний клуб, у якому він займа­ється впродовж п'яти років.

«Відколи на спортивній арені Бущини з'явився боксерський клуб "Самсон", він об'єднав нас, юних прихильників цього сильного, технічного і видо­вищного виду боротьби й надав шанс заявити про себе на змаганнях різного рівня, – розповідає Олег Маркевич і про­довжує. – Відтак у моєму житті з'я­вилось справжнє захоплення, яке підтримали батьки, прид­бавши форму, шолом, рукавички, загалом усе, що потрібно для боксера-початківця. А головне, не запере­чували, аби кожного дня  кілька го­дин я проводив у спортивному залі – на тренуванні".

«Чи не впливає таке захоп­лення спортом на оцінки, адже ти ще школяр?», – цікавлюсь у юного спортовця, на що Олег відповідає:

«Ні, адже розумію, що  освіта – це важливо, тому намагаюся не відста­вати у навчанні від своїх одноклас­ників – учнів Буської гімназії ім.Є.Петру­шевича. Взагалі ж переконаний, що бокс допо­магає. Він дозволяє  конт­ролювати не лише своє тіло, але й ро­зум. А ще це чудова можливість само­вдосконалення, усвідомлення і усунення власних  недоліків.

І справді, найважливішою перемогою у боксі вва­жається перемога над собою, боротьба з нега­тив­ними реакціями і звичками, вміння достойно прий­няти поразку, – що і намагаються донести до своїх учнів керівники і тренери-наставники боксерського клубу  "Самсон" Роман Фурда, Роман Бучинський і Юрій Шавала. Вони ж, у свою чергу, прагнуть успіху, самопізнання, розвитку.

Відколи у життя юного бущанина Олега Маркевича прийшов бокс – класичний вид єдиноборства, який вчить перемагати – з'явилася і мрія стати чемпіоном України і майстром спорту міжнародного класу. І його перші перемоги – це впевнені кроки до мети. Хлопець добре заре­комендував себе на боксерських рингах Борислава, Трускавця і Львова, на Всеукраїнському турнірі на призи Андрія Котельника і, звичайно, у "Кубку Гладіатора".

Попереду – чемпіонати області і України та міжнародний турнір "Кубок Карпат". Отож Олег посилено тренується і самовдосконалюється. Хлопець переконаний, що кожен поєдинок навчає творчо підходити до будь-якої життєвої ситуації, знаходити нестандартні рішення. Ось така, на його думку, філософія боксу.

Ірина  ГАЄВСЬКА