Головна Цікаво Чому відпочинок в Трускавці один із найпопулярніших в Україні?

Чому відпочинок в Трускавці один із найпопулярніших в Україні?

Не секрет, що значна частина українців відвідує під час відпустки Карпати – цей мальовничий та колоритний регіон став надзвичайно популярним у мандрівників.

А найзнаменитішим курортом даного краю вважається містечко Трускавець https://sanatorii.com.ua/sanatoriums/truskavec – санаторії якого ваблять навіть закордонних туристів. Невелике, проте відоме практично на території всього європейського континенту, це галицьке місто приймає щороку десятки тисячі гостей.

Про те, чим приваблює відповідна перлина Прикарпаття численних відпочивальників та які пріоритетні особливості відрізняють її, можна прочитати далі.

Трускавецькі скарби

На території курорту знаходиться кілька природних джерел з мінеральною водою, яка наділена унікальними цілющими властивостями. Лідером серед них є «Нафтуся», що не має аналогів у цілому світі.

Але є один нюанс. Здатність лікувати така вода має лише в тому випадку, якщо її пити з бювету. Нею не можна запастися, бо впродовж двох годин «Нафтуся» свої цілющі властивості втрачає.

Крім того, в Трускавці є й інші природні свердловини, вода яких позитивно впливає на стан різних органів та систем, забезпечує профілактичний ефект, лікує та підвищує імунітет. Їх назви – «Софія», «Юзя», «Марія» та «Броніслава».

Ще одним місцевим засобом для покращення стану здоров’я курортників вважається озокерит – природний мінерал, так званий гірський віск, який також успішно використовують з лікувальною метою.

Сучасні оздоровниці 

Ефективне бальнеологічне водолікування та озокеритотерапія – профіль численних трускавецьких здравниць.

Багато курортників приїздять саме в санаторії Трускавця – це чудова нагода під час відпочинку підлікувати хронічні захворювання, прискорити відновлення організму після перенесених хірургічних операцій і гострих хвороб та покращити роботу всіх органів і систем.

Санаторні заклади містечка пропонують комплексну діагностику на високоточному обладнанні та перевірені й новітні авторські методики оздоровлення, ефективність яких доведена.

Найпоширеніші напрямки роботи цих оздоровниць – лікування захворювань шлунково-кишкового тракту, хвороб нирок та усунення болючих проблем, пов’язаних з патологіями суглобів та хребта.

Курс терапії, залежно від результатів обстеження, стану здоров’я, вікових та інших особливостей, для кожного пацієнта призначається індивідуально.

Медичні послуги в трускавецьких здравницях відрізняються преміальною якістю, як і сервіс – їхні пацієнти проживають у комфортабельних номерах з усіма зручностями. На територіях більшості санаторіїв-профілакторіїв є басейни, сауни, фітнес-зали, спортивні майданчики, масажні кабінети, СПА-салони тощо.

Визначні місця

Саме містечко є надзвичайно цікавим з точки зору архітектурних пам’яток, історико-культурних цінностей та зон для дозвілля.

Серед старовинних сакральних споруд, що є візитівками Трускавця, варто назвати Римо-католицький костел Успіння Пресвятої Діви Марії – святиню, зведену в ХІХ столітті в стилі історизм з елементами неготики.

Гошівську гору вінчає велична скульптура Христа-Спасителя заввишки 12 метрів.  Діставшись до цього монументу, можна оцінити захоплюючу красу міської панорами з висоти.

Архітектурну цінність представляють місцеві курортні вілли. У місті працює три музеї й кілька художніх галерей для шанувальників експозицій та творів образотворчого мистецтва.

Улюбленою локацією мандрівників, що приїздять сюди всією родиною, разом із дітьми, є дельфінарій, який гарантує море позитиву та незабутні враження.

Екскурсійні тури

Дізнатися дивовижні та цікаві факти про Трускавець https://sanatorii.com.ua/article/truskavec-cikavi-fakti-pro-kurort-ta-pat-najkrasih-sanatoriiv та прилеглу до нього місцевість можна під час екскурсій.

У містечку є екскурсійні бюро, в яких працюють досвідчені та закохані у власну професію  гіди. Вони пропонують не тільки оглядовий маршрут в межах міста, але й одноденні тури до інших популярних об’єктів Галичини.

У відпочивальників є можливість побачити на власні очі морське око Карпат – озеро Синевір, побувати в Яремче, Мукачевому та Славську, відвідати ферму, де вирощують страусів з оригінальною назвою «Галицьке ранчо» та оцінити велич древніх замків і палаців Львівщини.

Окремий тур передбачає відвідування столиці Галичини – легендарного міста Лева.

Клімат та природа

Курорт знаходиться в сприятливій для відпочинку кліматичній зоні, що відрізняється екологічною чистотою. У холодну пору року тут не часті сильні морози, а влітку практично немає спеки.

На користь санаторного відпочинку в Трускавці свідчать і його неймовірно красиві природні ландшафти з гірськими вершинами та краєвидами полонин.

Отримати справжню насолоду від релаксації можна в трускавецькому дендрологічному парку «Підгір’я». Він заворожує гостей рідкісною флорою та самобутнім дизайном, в якому простежуються етнічні мотиви. На території паркової зони є невеликий звіринець та різні скульптурні композиції, уподобані фанатами селфі.

Інші варті уваги природні пам’ятки курортного містечка – парк «Адамівка», сквер імені Раймонда Яроша та унікальний бук плакучої форми, який має власну історію.

Розваги

Кожен трускавецький санаторій, оздоровчий комплекс та багато пансіонатів пропонують своїм відвідувачам спеціальну розважальну програму, яка включає багато заходів на всякий вік і смак.

У місті регулярно відбуваються різні фестивалі та концерти зірок естради, покази улюблених та прем’єри нових кінострічок, а також спортивні заходи, в яких можна взяти безпосередню участь або зайняти позицію вболівальника.

Топовий курорт Прикарпаття живе власним активним культурно-розважальним життям. Місцеві ресторації пригощають своїх гостей вишуканими стравами європейської та самобутньої галицької кухні, а нічні клуби ваблять тусовщиків, які бажають танців, яскравих емоцій  та адреналіну о пізній порі.