Головна Право На Львівщині поліцейські затримали зловмисника, який намагався вбити товариша по чарці

На Львівщині поліцейські затримали зловмисника, який намагався вбити товариша по чарці

Як встановили правоохоронці, під час конфлікту затриманий завдав своїй жертві удару в шию гострим краєм розбитої скляної пляшки, спричинивши важкі травми і в подальшому намагався інсценувати подію як нещасний випадок. За скоєне йому загрожує покарання – позбавлення волі на строк до п’ятнадцяти років.

27 липня на оперативну лінію 102 надійшло повідомлення від лікарів швидкої медичної допомоги про пацієнта, доставленого у важкому стані до однієї з львівських лікарень. Медики діагностували у чоловіка, зокрема, травму шиї з пошкодженням трахеї та судин.

Правоохоронці встановили особу пораненого чоловіка – ним виявився 30-річний мешканець села Шегині, Яворівського району.

До розкриття злочину були задіяні слідчо-оперативна група та співробітники інших служб відділення поліції №1 Яворівського районного відділу поліції. Проведеними заходами встановлено, що 27 липня близько першої години ночі у селі Шегині між потерпілим та його 25-річний знайомим-односельчанином, з яким вони розпивали спиртне, виник конфлікт, під час якого молодший з чоловіків розбив скляну пляшку та її гострим краєм завдав старшому удар у шию, спричинивши тілесні ушкодження.

Правоохоронцям зловмисник заявив, що травми потерпілий отримав внаслідок нещасного випадку – нібито він невдало впав на розбиту пляшку. Проте, вивчивши записи камер відеоспостереження, поліцейські встановили що відбулось насправді і затримали чоловіка в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України.

Слідчі територіального підрозділу поліції, за процесуального керівництва Яворівської окружної прокуратури, повідомили йому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст. 15 – ч.1 ст.115 (Замах на умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від семи до п’ятнадцяти років.

 

Досудове розслідування триває.

 

Відділ комунікації поліції Львівської області