Головна Право На Львівщині представники Консультативної місії Європейського Союзу передали поліцейським обладнання для функціонування...

На Львівщині представники Консультативної місії Європейського Союзу передали поліцейським обладнання для функціонування «Custody Records»

 Нова техніка забезпечить належну роботу автоматизованої системи безперервного відеозапису в Яворівському районному відділі поліції.

Представники КМЄС Арнольд Плас, Дмитро Єгоров та Любов Корчагіна спільно з заступником начальника Управління Головної інспекції поліції Львівщини майором поліції Володимиром Сорокою та старшим інспектором з особливих доручень відділу Уповноважених з контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності Національної поліції України майором поліції Іванною Приймак передали у територіальний підрозділ поліції інформаційно-технічне обладнання, зокрема, більше 20 мережевих камер відеоспостереження, які будуть встановлені у вересні цього року.

«Ми дуже вдячні нашим європейським партнерам за сучасну техніку, адже вона фіксуватиме всі дії правоохоронців від моменту затримання особи до прийняття рішення судом відносно неї. А саме, як здійснюється затримання, як відбувається доставка затриманого до підрозділу, чи має затриманий побачення з адвокатом тощо. Загалом це стосується не лише затриманих, а й будь-якої особи, яка приходить до поліції», – зазначив начальник Яворівського районного відділу поліції полковник поліції Олександр Кінах.

«Custody Records» – це система електронного обліку та цілодобової фіксації усіх дій щодо затриманих осіб, яка проводить відеозйомку в автоматизованому режимі.

«Головна мета впровадження системи, її основна функція – це контроль за неухильним дотриманням прав людини. Камери фіксуватимуть скільки часу громадянин перебував у поліції, з якого приводу відвідувв відділ та що робив. Таким чином виключаються будь-які можливості щодо порушення прав усіх учасників процесу – поліцейських, затриманих, підозрюваних та адвокатів», – наголосила Іванна Приймак.

Відділ комунікації поліції Львівської області