Головна Листи З нагоди 35-ї річниці заснування Спілки Незалежної Української Молоді у Львівській ОВА...

З нагоди 35-ї річниці заснування Спілки Незалежної Української Молоді у Львівській ОВА нагородили СНУМівців

Тридцять п’ять років тому, в серпні 1989 р., виникла політична націоналістична організація – Спілка Незалежної Української Молоді. СНУМівці внесли свій внесок у всебічну боротьбу проти окупаційного російсько-комуністичного режиму та у поборення антиукраїнської політики. Всюди й завжди члени Спілки висували гасло безкомпромісної боротьби за незалежну Українську Державу.

З проголошенням незалежності України 24 серпня 1991 року головне завдання СНУМ виявилося виконаним. Виникла потреба боротися не проти чогось (як-от проти російської імперії), а за щось – за розбудову Української Держави. На Другому Великому Зборі у Києві Спілка ухвалює низку важливих змін в статуті, визначивши виховний зміст своєї діяльності головним напрямком роботи. Одночасно змінили назву на СУМ – Спілка Української Молоді.

Від початку повномасштабної війни багато СУМівців стали на захист України та долучились до лав Збройних Сил і зараз перебувають на фронті.

«У вас неймовірна історія згуртованості навколо однієї ідеї – боротьби за незалежність нашої держави. Скинути з себе, як з нації, ярмо тоталітаризму, який нам активно нав’язували, було складно. Та ваша діяльність дозволила закласти фундамент нашої сучасної державності. Спільно! Цими подяками ми засвідчуємо вам нашу пошану та вдячність», – зазначив Іван Собко.

З нагоди ювілею, у Львівській ОВА відбувся урочистий захід, під час якого відзначили учасників Спілки Незалежної Української Молоді, які в час радянщини виступали проти режиму. Подяки обласної адміністрації отримали Тарас Гентош, Іван Качмар, Тарас Панас та Олександр Дума.

Окрім цього, за багаторічну працю та просвітницьку роботу з молоддю цінним подарунком від імені начальника Львівської ОВА нагородили співзасновника СНУМ, старшого сержанта, військового 76-го полку зв’язку Андрія Соколова.

«Ми думали, що російська імперія повалена назавжди, але через роки ворог знову намагається відібрати нашу незалежність. 35 років тому у нас був вибір – діяти в культурній, науковій чи мистецькій сфері. Однак ми розуміли, що варто створити організацію, яка б діяла рішуче, революційно. Так виникла Спілка Незалежної Української Молоді», – поділився учасник російсько-української війни, співзасновник СНУМ Андрій Соколов.