Головна Політика Делегація депутатів Львівської обласної ради бере участь у Міжнародній конференції омбудсменів

Делегація депутатів Львівської обласної ради бере участь у Міжнародній конференції омбудсменів

Делегація депутатів Львівської обласної ради на чолі з в.о. голови Львівської обласної ради Юрієм Холодом і начальником Львівської ОВА Максимом Козицьким бере участь у Міжнародній конференції омбудсменів в італійському Кассіно, де на два дні зібралися 190 делегацій зі всього світу та 86 національних омбудсменів.

«Разом із колегами, з представником Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Львівській області Тарасом Подвірним свідчимо про злочини російських окупантів проти нашого народу.

Зокрема, як безпосередні свідки, розповіли про останню масову атаку ворога, під час якої 4 вересня у Львові загинуло семеро цивільних, у тому числі дитина, травмувано понад сім десятків людей.

Разом з начальником Львівської ОВА Максимом Козицьким висловили вдячність омбудсмену Італії та регіону Лаціо Маріно Фарделлі, який не раз відвідав Україну та на власні очі пересвідчився у порушенні прав ведення війни з боку росії, у присутності тих жахіть, які принесли з собою російські нелюди на нашу землю» – розповів Юрій Холод.

Львівська делегація, дякуючи та закликаючи ще більшої підтримки, наголошує, що російсько-українська війна від самого початку не є локальним конфліктом, а загрожує руйнуванню всього світового порядку, встановленого на міжнародному рівні після Другої світової.

«Від справедливих підходів, спільних дій і рішучості світової демократичної спільноти, залежить майбутнє демократії не тільки на європейському континенті, а й в цілому світі. І ми бачимо це вже зараз — у переживанні кризи старих та початку формування нових світових міждержавних блоків, як це було під час обох світових воєн.

Роль омбудсменів світових держав на вістрі змін у світовому контексті дуже важлива. Бо для демократій людина завжди має залишатися на першому місці. Тому ми віримо, що члени цієї конференції зможуть донести найголовніші наші месиджі урядовцям своїх держав та разом підтримувати українців у цій спільній нелегкій боротьбі на свободу», – підсумував Юрій Холод.

Нагадаємо,11 вересня делегація з Львівщини зустрілася з головою регіональної ради Лаціо Антонелло Аурігемма і з Президентом Італійської Єпископської Конференції Кардиналом Матео Дзуппі, а також відкрила у Кассіно виставку «Маріуполь: втрачена велич».