Головна Листи На Львівщині надають безкоштовні та пільгові медичні послуги для Захисників, Захисниць та...

На Львівщині надають безкоштовні та пільгові медичні послуги для Захисників, Захисниць та їхніх рідних: перелік медзакладів

Послуги надають у межах проєкту «Медична Львівщина – Захисницям».

Перший жіночий ветеранський простір «Рехаб» у межах проєкту «Медична Львівщина – Захисницям» розробив інтерактивну карту з переліком медзакладів, які пропонують безкоштовні/пільгові послуги на території Львівської області, для ветеранок та ветеранів, захисниць, матерів, дівчаток та інших родичок ветеранів в тому числі полеглих, полонених та зниклих безвісти Героїв.

Проєкт спрямований на розширення доступу до медичних послуг на території Львівської області для вище зазначених категорій.

Як розповіли у Першому ветеранському просторі «Рехаб», не менше 30% осіб, які звертаються за послугами в організацію, мають запити, що стосуються здоров’я.

Велику кількість звернень щодо консультації невролога, невропатолога та на обстеження МРТ хребта, голови, КТ. Особливо це стосується військовослужбовців та ветеранів.

Так, Перший жіночий ветеранський простір «РеХаб» спільно з Львівським обласним клінічним перинатальним центром продовжує надавати безкоштовні консультації та огляди у гінеколога, УЗД та мамографію для родин Захисників.

«Особливу увагу ми приділяємо “жіночому здоров’ю”, тим паче коли військовослужбовиця приїжджає у відпустку на декілька днів. Ми допомагаємо пройти всі обстеження та консультації максимально швидко, щоб вона змогла якомога більше часу провести з рідними, а не в чергах у лікарнях.

Формування мережі “Медична Львівщина” позитивно впливає на покращення доступності медичних послуг для Захисників та їхніх рідних. Такий механізм є успішним – він робить видимими зусилля соціально-відповідальних установ/клінік, які працюють в сфері охорони здоров’я», – зауважує очільниця «Рехаб» Марія Петришин.

Варто зазначити, що в рамках проєкту «Медична Львівщина» деякі територіальні громади вводять при медичних закладах так звані посади помічників, які супроводжують воїнів чи членів родин тих Героїв, які зникли безвісти, допомагають пройти якісно та повноцінно медичне обстеження, здати необхідні аналізи і тому подібне.

Нагадуємо, що розпорядженням начальника обласної військової адміністрації затверджена Концепція підтримки Захисників та Захисниць України на території Львівщини. А також План заходів щодо реалізації Концепції підтримки Захисників та Захисниць України на території Львівщини.

Більше про ветеранські громадські організації можна дізнатись тут – Ветеранські громадські організації.

За додатковою інформацією можна звертатися: тел.: 0985198920, вул. Т. Бобанича «Хаммера», 1А, Будинок воїна.