Головна Листи На Самбірщині увіковічнили пам’ять підполковника Валерія Матвійчука

На Самбірщині увіковічнили пам’ять підполковника Валерія Матвійчука

На фасаді Самбірського районного ТЦК та СП відкрили пам’ятну дошку.

Сьогодні, у День Захисників і Захисниць України, на фасаді Самбірського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки відкрили пам’ятну дошку на честь підполковника Валерія Матвійчука, який загинув, захищаючи Україну від російської агресії. Пам’ятна дошка стала символом шани та вдячності, яку висловлює громада Самбірщини за його життєвий подвиг.

Валерій Матвійчук віддав 27 років свого життя службі в Збройних силах України. Після закінчення військового училища він розпочав свою військову кар’єру лейтенантом в окремому полку армійської авіації на Самбірщині. Службу підполковника відзначили участю в кількох миротворчих місіях, де він здобув повагу і визнання серед колег.

Після звільнення у запас, у 2014 році, з початком російської агресії, Валерій Матвійчук повернувся до лав ЗСУ. Він відважно захищав східні кордони України у складі 10-ї гірсько-штурмової бригади, демонструючи неймовірну мужність та вірність присязі.

З початком повномасштабного вторгнення у 2022 році підполковник Матвійчук активно долучився до організації територіальної оборони у Самборі, ставши одним із засновників батальйону.

22 вересня 2022 року під час виконання бойового завдання на сході України, Валерій Матвійчук, командир 202-го батальйону територіальної оборони, отримав смертельне поранення.

За героїзм підполковника Валерія Матвійчука посмертно нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Вічна пам’ять Герою, чия відвага продовжує надихати нові покоління борців за вільну Україну!