Головна Економіка У департаменті фінансів Львівської ОДА пояснили, від яких платників залежать громади Львівщини

У департаменті фінансів Львівської ОДА пояснили, від яких платників залежать громади Львівщини

У 63 громадах частка бізнесу в сплаті податку на доходи фізичних осіб перевищує частку бюджетної сфери.

Департамент фінансів Львівської ОДА розширив аналітичну інформацію про сплату до бюджету податку на доходи фізичних осіб платниками сфери підприємництва та бюджетної сфери Львівщини за 9 місяців цього року та сформував дані про п’ятірку найбільших платників податку в розрізі кожної територіальної громади області.

«Маємо дві територіальні громади – Моршинську і Сокільницьку – де всі п’ять найбільших платників ПДФО – представники бізнесу.

У сімнадцяти громадах, зокрема Заболотцівській, Жовтанецькій, Підберізцівській, Солонківській, Славській, Мурованській, Бібрській, Зимноводівській, Меденицькій, Радехівській, Боринській, Глинянській, Красненській, Куликівській, Новояричівській, Сколівській і Стрийській, сферу підприємництва представляють четверо з п’яти найбільших платників.

Приємно, що наші органи місцевого самоврядування мають на кого рівнятися», – зазначив директор департаменту фінансів Олег Демків.

Він також розповів, що натомість у Хирівській громаді усі п’ять найбільших платників податку фінансуються з бюджету. Четверо з п’яти є такими в Тростянецькій, Судововишнянській, Журавненській, Козівській, Стрілківській, Східницькій, Трускавецькій і Турківській ТГ.

Загалом із 73 територіальних громад Львівщини в 63 частка бізнесу в сплаті податку на доходи фізичних осіб перевищує частку бюджетної сфери.