Головна Листи З початку року на Львівщині виявили 577 нових випадків раку грудної залози

З початку року на Львівщині виявили 577 нових випадків раку грудної залози

За 9 місяців 2024 року у Львівській області виявили 577 нових випадків раку грудної залози. На ранніх стадіях (І-ІІ) хворобу діагностували у 404 мешканців, у більш пізніх стадіях (ІІІ та IV) допомогу звернулися 143 людини. 169 жінок виявили захворювання під час профілактичних оглядів.

Про це повідомив у четвер, 17 жовтня, під час брифінгу генеральний директор комунального закладу Львівської обласної ради «Львівський онкологічний регіональний лікувально-діагностичний центр», депутат обласної ради Олег Дуда.

«У жовтні в межах місяця обізнаності про рак грудної залози Львівський онкоцентр проводить кампанію під гаслом «Бережи себе, переконайся, що ти здорова!»

Рак грудної залози – одне з найпоширеніших онкологічних захворювань у світі. Щорічно ця хвороба забирає тисячі життів, водночас своєчасна діагностика може зберегти їх.

Раннє виявлення раку грудної залози рятує життя. Жінкам важливо не нехтувати профілактичними оглядами та скринінгом, адже лікування на ранніх стадіях є високоефективним», – зазначив Олег Дуда.

У світі немає більш важливого ресурсу, ніж час. І цей ресурс може зіграти вирішальну роль у боротьбі з раком грудної залози.

«Залежно від віку кожна жінка має дотримуватися певних рекомендацій. Наприклад, після 40 років необхідно робити мамографію раз на два роки», – зазначила директорка департаменту охорони здоров’я Львівської ОВА Наталія Літвінська.

Ми закликаємо всіх жінок пройти обстеження. Чим раніше виявлено хворобу, тим більше шансів на успішне лікування без важких наслідків.

«Пам’ятайте: профілактика та увага до власного здоров’я – це найкраща зброя проти раку грудної залози. Звертайте увагу також на будь-які симптоми, що можуть свідчити про захворювання», – пояснив завідувач відділення пухлин грудної залози Львівського онкоцентру Михайло Білич.

Жінки можуть пройти обстеження у Львівському онкологічному центрі або у скринінгових центрах області, щоб переконатися в своєму здоров’ї.