Головна Цікаво Використання лазерних технологій в 2022

Використання лазерних технологій в 2022

Лазер – це оптичний пристрій, який здатен перетворювати ті або інші види енергії на випромінювання. Laser (або від англійської Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation) означає «посилення світла за допомогою вимушеного випромінювання». Сьогодні ж, лазерні технології в 2022-му році є не лише затребуваними, а й фактично вже звичними у постійному застосуванні.

Загалом лазери відрізняються між собою не принципом дії, а ефективністю. Тому, залежно від довжини хвилі, існують різноманітні подібні пристрої – діодний або олександритовий, рубіновий або неодимовий. Діодний, наприклад, маючи довжину хвилі 810 нм., передбачає більшу потужність, ніж в олександритового, в якого хвиля 755 нм.

Використовується лазер для абсолютно різних маніпуляцій: можна і лікувати захворювання (наприклад, грибок нігтів або судинні патології), і видалити небажане волосся, і позбутися від гіперпігментації, і відшліфувати рубці або шрами, і навіть зробити омолодження шкіри. Серед переваг усіх лазерних процедур наступні:

  • повна безпека;
  • безболісність;
  • помітний ефект вже після першої процедури;
  • довгостроковий результат загалом;
  • дійсна ефективність процедур та здатність працювати майже з будь-якою ділянкою обличчя або тіла.

Цікаве про різні процедури

Лікування різноманітних проблем, а також догляд за обличчям й тілом важливо робити своєчасно. Лазерні процедури сьогодні дуже цьому сприяють, оскільки здатні впоратися з найширшим спектром завдань. Серед найчастіше використовуваних процедур такі:

  • Омолодження шкіри.Це робота зі зморшками, а саме – вплив на вироблення нового колагену та еластину задля уповільнення процесів старіння. Адже лазерне омолодження поліпшує зовнішній вигляд шкіри, прибирає втомлений вигляд, а шкіра стає пружною й більш гладкою.
  • Усунення судинних проявів.Таких, як куперозу чи судинних сіточок. Шкірою після видалення цих недоліків також можна захоплюватися, адже вона однозначно покращується.
  • Робота з пігментацією.При застосуванні лазера від пігментних плям його промінь впливає виключно на пігмент (як і будь-яку іншу мішень, залежно від мети – волосяний фолікул, наприклад, тощо). Тому, незалежно від глибини залягання меланіну в шкірі, прибрати пігментні плями можна зовсім без травматизації – верхні шари епідермісу не пошкоджуються.
  • Епіляція.Видалення небажаного волосся як на тілі, так і на обличчі.
  • Шліфування шкіри.Робота з розтяжками або стріями, лікування рубців постакне (шрамів від вугрової висипки). До речі, наслідки вугрової хвороби усуваються не лише з метою боротьби з постакне, але й профілактика появи постакне в подальшому.
  • Лазерне видалення рубців саме застарілого типу.Наприклад, с метою не просто прибрати сліди від прищів, а лікування гіпертрофічних рубців. Це рубці на шкірі, які є наслідком розростання фіброзної тканини після загоєння травматизації шкіри. Спровоковано це частіше через генетичну схильність до саме такого загоєння тканин.
  • А також – лікування грибка, видалення тату, лазерний пілінг тощо.

Ще про епіляцію

Не дивлячись на те, що, як ми зазначили вище, апаратів для лазерної епіляції є сьогодні багато, ця процедура суттєво змінює життя. Переваги лазерної епіляції як мінімум у тому, що це найефективніший зараз спосіб видалення волосся звідусіль, при цьому безболісний, безпечний та з перманентним ефектом.

Принцип самої процедури передбачає поглинання світлового променя меланіном, що знаходиться у волосяному фолікулі. Цей промінь руйнує пігмент і цибулину фолікула, призупиняє його подальший ріст. Для помітного результату достатньо буде і однієї процедури –

якісь волоски випадуть практично одразу. Але для помітного саме тривалого ефекту, важливий курс процедури лазерної епіляції.

Додатково про видалення тату

Така процедура, як лазерне видалення тату і татуажу, також є затребуваною. Лазер для видалення татуювань передбачає промені різної довжини, що необхідно для виведення як світлого, так і темного пігменту – тобто можливості дістати навіть глибокі шари шкіри.

Видалення перманентного макіяжу або повне видалення тату на шкірі може знадобитися з різних причин. Зокрема, і через змінений колір, і утворення келоїдних рубців (що виникли через зараження тату раніше) та інших.

Найновіший та найдієвіший зараз лазер в Україні – PicoSure. Він розроблений безпосередньо для ефективного видалення саме тату або татуажу. Представляє PicoSure пікосекундний апарат, що дуже точно спрямовує ультракороткі імпульси на пігмент (чорнила) та руйнує їх навіть без нагрівання, яке є в практиці з іншими видами лазерів.

Відзначимо, що тату та татуаж раніше видаляли хімічним шляхом – за допомогою ремуверів. Їх, зазвичай, вводять під шкіру, після чого чорнила виводяться з організму через лімфатичну систему природним шляхом. Але лазерний метод звісно ж використовують сьогодні значно частіше.

ЦІКАВО: Для неймовірного результату будь-яких лазерних процедур кількість процедур залежить від індивідуальних особливостей, які професійно зможе оцінити лише кваліфікований спеціаліст, оглянувши вас безпосередньо. Тож, наша клініка у Львові має у своєму арсеналі і таких спеціалістів, і сам інноваційний пікосекундний лазер. Там же у клініці спеціаліст проконсультує вас щодо таких питань, як протипоказання до процедури та показання до проведення, діагностика та лікування складних випадків, догляд за ділянкою на тілі або обличчі після курсу процедур. Отже, ми чекаємо на вас!