Головна Культура До Дня українського кіно у громадах Львівщини відбувався кінопоказ українських фільмів під...

До Дня українського кіно у громадах Львівщини відбувався кінопоказ українських фільмів під відкритим небом

Щорічно у другу суботу вересня відзначається День українського кіно – професійне свято працівників кінематографії.

«День українського кіно» отримав статус офіційного державного професійного свята в 1996 році. Відтоді відзначаємо цю дату щорічно у другу суботу вересня.

Цьогоріч у Львові свято відзначать концептуальним кінофестивалем «День українського кіно. Спадщина» , який відбудеться 10-12 вересня.

А протягом останніх трьох місяців фільми українського виробництва показували у громадах Львівщини. Покази українського кіно просто неба для мешканців Львівщини організувала громадська організація «Офіс молоді» за сприяння департаменту культури, національностей та релігій Львівської ОВА та радника голови ЛОДА з питань молодіжної політики Любомира Сопільника.

Відтак, українське кіно показали у 7 населених пунктах Львівщини: Старому Самборі, Стрілках, Стрию, Кам’янці-Бузькій, Жовкві, Миколаєві та у Львові. Українські фільми «Захар Беркут», «Заборонений», «Чорний ворон», «Мої думки тихі», «Додому», «Поводир» та «Сторожова застава» показували просто неба у скверах або на центральних площах міст. Загалом усі проведені заходи зібрали понад тисячу глядачів.