Головна Культура “Франко-SHARК” та безкоштовні “франко-буси”: на Дрогобиччині відбудеться Етно-фест

“Франко-SHARК” та безкоштовні “франко-буси”: на Дрогобиччині відбудеться Етно-фест

З нагоди 167-ї річниці народження Івана Франка цими вихідними, 26-27 серпня, у Нагуєвичах та Дрогобичі відбудуться святкові заходи.

Гасло 7-го Етно-Фесту: “Купимо хлопцям Франко-SHARK Разом!”. На заході збиратимуть кошти на придбання “Франко-SHARК” – розвідувального безпілотного авіаційного комплексу від української компанії «Укрспецсистемс», який є нечутливим до впливу ворожих систем РЕБ, і серед іншого може коригувати американські реактивні артилерійські системи HIMARS.

“Франко-SHARK – це великий літачок із синьо-жовтим прапором, – зазначив директор Державного історико-культурного заповідника “Нагуєвичі” Богдан Лазорак. – Від сьогодні донатити на 7-й Благодійний Етно-фест у садибі Франка, який відбуватиметься у Нагуєвичах можна і за QR-кодом, вказаним у новій афіші. Приїжджайте у неділю до Нагуєвич, вшановуйте національного генія і підтримуйте збір коштів на новий дрон для в/ч А1108 ЗСУ”.

Програма заходів розпочнеться у суботу, 26 серпня, о 10.00 з відкриття Першого Музею-студії Івана Франка у Дрогобичі, в аудиторії факультету української та іноземної філології ДДПУ ім. Івана Франка (раніше гімназія імені Франца Йосифа І, в якій навчався І.Франко).

Серед подій неділі, 27 серпня, благодійна екскурсія директора заповідника «Нагуєвичі» Богдана Лазорака (13.00), відкриття виставки картин з музейного дару родини Франків у Ньюарку (США) та Афінах (Греція) (14:00), церемонія нагородження Лауреата Міжнародної премії імені Івана Франка у Дрогобичі та прем’єра меси «Буенос Айрес» композитора Мартина Палмарі у виконанні Дрогобицького муніципального камерного хору «ЛЕГЕНДА» (15:00).

Загалом в обласному комунальному закладі будуть працювати понад 50 благодійних етно-локацій: «Франко-мед», «Ковальська кузня Якова», ярмарок, волонтерське в’язання сіток для фронту, мистецькі зони «Франко-фото» / «Франко-ровер» / «Франко-квас», «Ткацький цех», майстер-класи, іграшкова толока, склопластика, квести «Франко-гайдалка» і «Франко-батути», локації від народних майстрів та художників-аматорів КЗ ЛОР “Навчально-методичний центр культури й мистецтв Львівщини”, благодійний аукціон, арттерапія, частування бойківськими стравами, літературна програма, сімейні змагання.

Відбудеться також виставка макетів літаків від авіаклубу «Віраж», «Казковий театр», концерти за участі капели бандуристів, гурту «Бориславські батяри», Юрія Юсифовича, Віктора Винника та гурту “Мері”, Віктора Павліка.

Доїзд до музею-садиби Івана Франка з Дрогобича 27 серпня, в неділю з 11-00 год до 22-15 год буде безкоштовним. Гостей возитимуть спеціальні “франко-буси”.

Детальна програма Етнофесту за посиланням HTTP://SURL.LI/KIQBJ.