Головна Культура «Лікарська Маланка» заспівала на підтримку ЗСУ

«Лікарська Маланка» заспівала на підтримку ЗСУ

У Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла у межах традиційного благодійного лікарського заходу «Лікарська Маланка» лунали українські колядки та щедрівки у виконанні Львівської національної академічної чоловічої хорової капели «Дударик», гурту автентичної музики «Коралі» та Софії Федини.

Урочистості, організовані на підтримку Збройних сил України, розпочалися із прочитання молитви «Отче наш» і вшанування пам’яті полеглих воїнів хвилиною мовчання.

«Уже традиційно з ініціативи Українського лікарського товариства у Львові на Щедрий вечір до військової святині сходиться львівська громада на спільну коляду та щедрування.

Цього разу ми зібралися з думкою про тих, хто боронить наш край на Сході та Півдні України, відбиваючи жорстокі атаки ворога», – зауважила голова Львівської обласної ради Ірина Гримак.

Як розповів голова регіональної ради «Орден святого Пантелеймона» Львівської області, член головної управи Українського лікарського товариства у Львові, депутат Львівської обласної ради Олег Дуда, «Лікарська Маланка» – це прекрасна традиція, заснована славетними галицькими лікарями.

«Ніколи наша лікарська спільнота не залишалася осторонь і у найдраматичніші для держави часи. Ми докладаємо максимум зусиль, аби допомогти захисникам, дбати про здоров’я українців і опікуватися тими, хто цього потребує. Ми залишаємося вірними українському народу та базовим заповітам наших попередників, яких неухильно дотримуємося в Українському лікарському товаристві у Львові», – зазначив Олег Дуда.

Представники лікарської спільноти розповіли про допомогу, яку постійно організовують лікарі для передової.

Два роки поспіль на Маланку у Гарнізонному храмі збирали кошти для комунального закладу Львівської обласної ради «Будинок воїна», який нині є гуманітарним штабом для військових. Цього разу всі зібрані кошти скерують на потреби наших оборонців.