Головна Культура Львівська облрада та Сучавська повітова рада організовують Літню школу в Румунії

Львівська облрада та Сучавська повітова рада організовують Літню школу в Румунії

Упродовж 16 – 20 липня в с. Балківці Сучавського повіту Румунії триватиме І Літня школа для дітей етнічних українців – громадян Румунії.

Захід відбуватиметься з ініціативи голови Львівської обласної ради Олександра Ганущина у співпраці з Сучавською повітовою радою, Сучавським повітовим інспекторатом із питань освіти, департаментом освіти і науки Львівської ОДА, Союзом Українців Румунії та місцевою радою Балківців.

Зауважимо, що це перша Літня школа, яку буде організовано в рамках Угоди про співпрацю між Львівською обласною радою та Сучавською повітовою радою, укладеної в червні цього року.

Відтак для проведення заходу відібрали двох українських учителів, котрі вже цими вихідними вирушать до Румунії, щоб ближче познайомити понад 70 румунських дітлахів з українською культурою.

Варто зазначити, що Літня школа є також чудовою можливістю покращити знання мови своїх предків. Зокрема, у програмі заходу заплановані інтерактивні ігри, вистава-воркшоп за мотивами української казки, квести й екскурсії.