Головна Культура Музика понад чотирьох століть: у Львові відбудеться фестиваль «Музика в старому Львові»

Музика понад чотирьох століть: у Львові відбудеться фестиваль «Музика в старому Львові»

Фестиваль триватиме впродовж 15-28 серпня.

Цьогоріч в його межах сім унікальних подій, кожна з яких демонструватиме багатовимірність, різноманітність та унікальність музичної культури міста! Організатором фестивалю впродовж цих років незмінно є Львівська національна філармонія імені Мирослава Скорика, артдиректором – Сергій Бурко.

Основною концепцією цьогорічного, вже дев’ятого за порядком Міжнародного фестивалю «Музика в старому Львові» у межах партнерської співпраці із знаним фестивалем «Музика в старому Кракові», є представлення Львова як міста з особливим архітектурно-історичним ландшафтом, пам’ятками європейської культури та історії, традиціями, інтерактивними ідеями та креативними реаліями.

Цьогорічний фестиваль відбуватиметься в умовах російської агресії та воєнного стану в Україні. Якщо у попередні роки найбільш активними відвідувачами концертів були гості Львова та Кракова та місцеві шанувальники високої класики, то у цьому році до них також долучаться вимушені переселенці, яких прийняли Краків і Львів, і які як ніколи потребують розради та підтримки. Значно розшириться також географія запрошених музикантів, яких гості почують на концертах. На сценах давніх міст, окрім польських солістів та колективів, також виступлять виконавці з Києва, Харкова, Сіверськодонецька, Маріуполя, Івано-Франківська, Луганська та Львова.

IX Міжнародний фестиваль «Музика в старому Львові та Кракові» відкриється 15 серпня програмою камерної музики «Дотик Янгола» від знаних українських музикантів – скрипальки Богдани Півненко, піаністки Оксани Яремчук та віолончеліста і композитора Золтана Алмаші. Виконавці об’єднали для слухачів кращі твори сучасної української академічної музики, щоб продемонструвати, наскільки вона є різноманітною та багатогранною.

Детальна інформація про події фестивалю «Музика в старому Львові» та квитки – тут

Програма подій фестивалю «Музика в старому Кракові» за посиланням

Фото з архіву фестивалю