Головна Культура На Бущині авдіївські школярі завершили різдвяне гостювання

На Бущині авдіївські школярі завершили різдвяне гостювання

Впродовж Різдвяних свят з 6 по 10 січня у Буському районі перебували учні Авдіївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №2 в рамках традиційної щорічної всеукраїнської акції «Схід і Захід разом!».  Повні нових незабутніх вражень, знайомств десятеро учнів та їх наставник Г.Пашнєва відбули сьогодні у Львів, звідки разом з іншими 190-ма школярами Донеччини, які гостювали у інших районах області, відбудуть спецпотягом до своїх домівок. Про це проінформували у Буській РДА.


Провести в дорогу юних гостей у Сторонибабську ЗОШ І-ІІІ ст. прибули голова районної ради Богдан Глова, керівник апарату РДА Євген Кичурчак, головний спеціаліст відділу освіти РДА Богдан Глуховецький, настоятель місцевого храму УГКЦ отець Олег Макар, тут же був педагогічний колектив освітнього закладу на чолі з директором Борисом Мартиняком, учні школи та їх батьки, які гостинно прийняли дітей зі сходу у свої домівки на проживання та святкування Різдва.

НА БУЩИНІ АВДІЇВСЬКІ ШКОЛЯРІ ЗАВЕРШИЛИ РІЗДВЯНЕ ГОСТЮВАННЯ

Від керівництва району юні донеччани отримали книжку «Буська земля», а ще сувенірну продукцію з символікою району (ручки, блокноти, записники, пакети, чашки) та солодкі подарунки. Благословив у добру путь та подарував образки о.Олег.

За час свого перебування у Буському районі діти розучили колядки, ознайомилися з звичаями та обрядами Західної України, взяли участь у Різдвяному богослужінні, побачили пам’ятки архітектури та культури нашого регіону, відвідали з екскурсіями Буськ, Львів, Олесько.