Головна Культура На Львівщині під час льодового шоу зібрали кошти на тепловізійний монокуляр для...

На Львівщині під час льодового шоу зібрали кошти на тепловізійний монокуляр для ЗСУ

Вистава школи фігурного катання «AXEL» відбулася під музичний супровід скрипки фіналіста нацвідбору Євробачення-2023, військового Мойсея Бондаренка.

Кошти, зібрані під час показу льодового шоу «Білосніжка і семеро гномів», скерували на придбання тепловізійного монокуляру для старшого брата Мойсея, який також захищає Україну на фронті.

«Наше шоу має благодійну мету. Старший брат Мойсея Бондаренка також служить у ЗСУ. Через кілька тижнів він вирушає на виконання бойових завдань, для яких йому з хлопцями необхідний тепловізійний монокуляр.

Сума, яка потрібна для купівлі одного приладу – 105 000 грн.

Він звернувся до нас, а ми пообіцяли допомогти. Зараз захисники потребують три таких монокуляри, але якщо спільними зусиллями передамо їм хоча б один, то це вже буде великою та цінною допомогою і підтримкою. Давайте створимо справжнє новорічне диво разом», – зазначили на фейсбук-сторінці школи фігурного катання «AXEL».

На льодовій сцені виступав спеціальний гість – чотириразовий чемпіон України, член олімпійської збірної 2022 Іван Шмуратко.

Фігуристи створили справжнє казкове дійство на льоду. Глядачі поринули в атмосферу Різдва разом з Білосніжкою, сміливим принцом, чарівними гномами і злою мачухою.

Та найголовніше здійснили благодійну мету – зібрали кошти на прилад нічного бачення для захисників.

Це все стало можливим завдяки школі фігурного катання «AXEL», засновницею якої є Лілія Козій.

«У довоєнних планах у нас були напрацювання щодо створення обласної спортивної школи зимових видів спорту, де серед іншого мали розвивати і фігурне катання. Вірю, що до цих планів ми ще повернемося», – зазначив керівник управління молоді та спорту Львівської ОВА Роман Хім’як.