Головна Культура На Львівщині розпочався «Табір живої історії української середньовічної культури»

На Львівщині розпочався «Табір живої історії української середньовічної культури»

Упродовж 3 – 6 серпня у селі Урич Сколівської громади триватиме «Табір живої історії української середньовічної культури».

Це зустріч поціновувачів середньовічної історії і лицарських реконструкцій, яка щороку відбувається у форматі фестивалю «Тустань». Цьогорічна подія, організована комунальним закладом Львівської обласної ради «Тустань» і клубом військово-історичної реконструкції «Чорна Галич», відбувається в науково-популярному форматі для відчуття та пізнання епохи із обговоренням проблем збереження культурної спадщини.

Табір складається з:

– майстерень: кузні, столярної, текстильної, художньої, гончарної, обробки шкіри;

– бойової частини: маневрів, поєдинків, лучного турніру;

– експериментальної частини: випалу місцевої руди, лекторію;

– традиційних заходів: лучного тиру, коней, фото в обладунках, боїв на м’яких мечах.

Опис програми:

3 серпня – знайомство з історією лучної справи, особливостями давнього малярства, виготовлення списів, кінною справою середньовіччя, а також методами відтворення середньовічних страв.

4 серпня – усіх учасників запрошують на стройову підготовку, гончарні ремесла, писанкарство, прядіння вовни, історію лучної справи з практичною частиною, формотворення гончарного посуду.

5 серпня – у таборі відбудеться стройова підготовка, майстерня співу від гурту «Жива», ліпка «джгутиковим методом», ознайомлення із кінною справою середньовіччя, прядіння вовни, методика двобоїв на різних видах середньовічної зброї, дитячий і дорослий штурми фортеці.

6 серпня – гості зможуть взяти участь у лекторіях, двобоях на різних видах середньовічної зброї, ліпці «джгутиковим методом», дитячому штурмі фортеці та ще раз зайнятися лучною справою з практичною частиною.

Детальна програма – ТУТ.